Jul pa Bondi Beach

Hallaaaaa dar hemma!!
Efter lite om och men sa andrade vi varan returbiljett fran Adelaide till ytterligare 2 dagar. Cass och hans tva vanner tog med oss pa zoo dar vi fick halsa pa bla kangurus och koalabjornar. Kvallen innan bjod Cass oss pa en sjukt god kangurustek och vi bjod pa hemmagjorda kottbullar. Grymt bra att Ikea finns!!! Sillen och kottbullarna blev en riktigt hit, jag och Helena kande oss som hemma igen.

Nu ar vi tillbaka pa Bondi igen och har fatt traffa vara kara vanner fran Thailand och Bali. Vi bor ihop med tva riktigt trevliga killar en engelskman som ar otroligt svar att forsta och en riktigt trevlig fransman.

Pa julafton var det kanonvader sa vi gick ner och la oss pa stranden och stekte pa julskinkan lite xtra. Pa kvallen bjod vi pa kottbullar, brunsas, lingonsylt och sill. Men sallskapet blev inte riktigt som vi hade tankt oss. Engelskmannen tyckte tydligen inte att det var lika kul som vi tyckte och bestamde sig for att vara trotta!!?? Samma sak hande med vara tva svenska kompisar som vi traffade pa Bali. Men vi deppade inte allt for mycket over det, mer mat till oss. Men hittade 3 andra trevliga svenska killar pa varat hostel som var sugna pa kottbullar och varan franska roomie ville ata kottbullar han med. Sa vi blev ett litet gang anda.

Julafton nr2 var det fullt os pa stranden eftersom australienarna och storre delen av varlden firar den 25 dec.. 30 grader och sol, tomteluvorna var pa och granen stod pa plats mitt pa stranden. Sa lite julkansla blev det iaf. Den har gangen dok bade engelskmannen och svenska killarna upp. Fest blev det sjalvklart pa kvallen men alla pubar var stangda och efter ett tag blev vi bortkastade fran graset ocksa. Sa det slutade med att vi satt pa en bank utanfor en kebab. Ja utantvekan en julafton vi aldrig kommer att glomma!

Snart ska Victor och Linus komma till varat hostel och gora oss sallskap med lite ol.

Hoppas ni inte forvandlas till isbjornar dar hemma!
Vi ar pepparkakor! HA!








kallt ere

Ytterligare bevis på att norrmännen är dummare än svenskar;
Oslo är en stad, en ganska liten stad, med andra ord byggs flervåningshus.
I flervåningshus är det praktiskt med hiss. Det finns inte i Oslo!

Oslo ligger i Norden, i Norge, som är ett kallt land. Just idag visar termometern på 20 minusgrader och det är december, årets kallaste månader är ju som bekant oftast januari och februari.
Element? Nej förfan vi bygger öppna spisar, men vi gör dom så att dom inte får användas!

Med andra ord sitter jag nu i soffan insvept i en filt och med mössa på huvudet och fryser. Jag har ett fristående element inom en meters avstånd men det hjälper inte. Visserligen har jag inte satt på mig tjockstrumpor men hallå. Duntäcket lockar.


Nu har jag iallafall flyttat in ordentligt där jag ska bo, uppackad och färdig och jag trivs väldigt bra. Ensamt är det igen för alla här har åkt hem över jul alternativt flyttat ut. Tänkte lappa upp lite bilder här sen och visa hur jag bor, trots avsaknaden av hiss och element så är det faktiskt väldigt mycket finare än på töyen. Inget ont om töyen dock, kjölberggata i mitt hjärta.
Imorgon bär det av mot stockholm med nattbuss, håll alla tummar för att vi inte kör i diket och helst att ingen annan heller gör det. Det vore jävla tråkigt att sitta fast på en motorväg hela den 23e december...
Sen tillbaka till Oslo i mellandagarna för jobb, inte för att vi har ett piss att göra på jobbet men ändå. Just nu är vi på den nivån att man stämplar in, hänger i köket och äter pepparkakor i en timme och sen sitter ute i kassan resten av dagen och gör... nada. Segt är det. Men jag har jävligt mycket bättre sällskap än förra året!

Haha fan va jag märker på mig själv att jag är ensam hemma, sitta här å skriva massa blaj som ingen läser ändå. Terroriserar även facebookchatten och pratar med alla som loggar in tills dom tröttnar på mig och slutar svara. Sällskapssjuk much?


Nu ska jag sluta och gå och packa ner mig i sängen. Den är stor. Och bara min. Fantääästiskt!

puss på er

Hyttetur i Adelaide

Hallo nu ar vi tillbaka i stan igen. Har varit pa tur ute vid floden har i Adelaide med 8 australienare. Dom hade hyrt en jatte mysig stuga precis vid vattnet och en av killarna hade med sig en jetski, tub och vattenskidor. Sjukt kul var det att aka!!! Pa fredagen gjorde vi inte sa mycket for vi kom det ganska sent, satt mest uppe och drack ol och pratade. Pa lordagen akte jag och Helena som galningar efter jetskin. Pa kvallen grillade vi och spelade spel tills vi somnade.
Idag ar Cass och jobbar sa jag och Helena far skota oss sjalva. Ikvall blir det hemmagjorda svenska kottbullar, och killarna bjuder pa kangurustek. Till dessert blir det beerpong. Det blir varan avslutning har i Adelaide, imorgon aker vi tillbaka till Bondi. Sjukt taggade infor jul och nyar i Sydney.
puss o kram!

Adelaide

Hallooo! Nu ar vi framme i Adelaide och har blivit valdigt gott bemotta. Cass kom och hamtade oss pa flygplatsen sa var planen att vi skulle ata frukost pa ikea, men det var stangt. Sa vi at frukost pa nagot annat jatte trevligt stalle. Pa kvallen bjod dom pa traditionell Australiensk mat, lamm med nagot slags potatismos. Jatte gott var det iaf. Idag var tanken att vi skulle laga svenska kottbullar till dom, men det blev lite for sent for det. Sa nu star cass och steker hamburgare at oss. Helena har sjalvklart gjort sin kanda guacamole.
Idag tog han oss till stranden dar vi drack lite ol. Det var for kallt for att bada och sola, vadret har ar inte sa jatte varmt an. Imorgon har dom hyrt en stuga som vi ska aka till over helgen.
Nu ar det mat sa ni far ha det sa bra sa lange!
Puss kram!

En osloblogg bör ju skrivas från oslo!

Fjärde gången gillt?
Jag har försökt skriva här men det går jättedåligt.

Det är inte alls jobbigt att vara tillbaka!
Tvärt om så är det riktigt trevligt och jag har varit på alldeles strålande humör hela veckan. Jag har inte flyttat in i "mitt" rum än men jag bor på en skön extrasäng och jag blir otroligt väl omhändertagen av Charlotte och damerna här. Saknar ju mina två oslojenter men jag har inte alls känt mig ensam som jag var lite rädd för!

Köpte en vinterjacka idag! Så nu är jag helt redo för -18, bring it on bara.. Har hunnit baka lussebullar som blev goda och knäck som blev dålig, haft pokerkväll utan poker och ölkväll utan öl. Jobbat jobbat och det har varit roligt och inte ens segt, inte lagat så mycket mat men hunnit träffa både Rorsten, Skogh, Anna, Sadiq och Jon (det du Annika!). Bokat en massa biljetter (buss hem, flyg tillbaka och Berlinbiljetter!) men inte lyckats köpa några julklappar.

Tittade på Sverige - Ungern förut, man blir ju sugen på att spela handboll igen... Kanske vore värt det att kolla upp även om man bara skulle kunna träna varannan vecka? Eller kanske inte :D Men styra upp gymkort står på min lista!


Så sån är det! Allt väl. Vet att damerna är i Adelaide just nu hos Cass. Mest så är jag avundsjuk på att dom kommer få träffa massa folk som vi träffade i Thailand.. En annan får vänta tills i sommar då vi ska ha reunion!

Hursomhelst!
Sovgott god jul och hadäää

puss

Bondi Beach

Är helt underbart!!! Livet är är helt okej för min del.
Träffade på Emmis från gamla handbolls laget hära. Sen dök det upp två tjejer från farsta också.. En gammal "bekant" från hemma. Vi har väl stött på henne någon gång man var 13 eller nått, men de var skoj ändå :)
Vi var har vart ute på en stor nattklubb i Sydney som heter Ive! Jaz z hade tydligen vart där veckan innan,  fast på inne 6 etasj där det e luuuxuus!!

Annars har vi mest bara slappat vi stranden, spanat på surfar killarna,livräddarna och bara bättrat på brännan lite!
Hängde ett gäng nere på stranden i söndags å grillade såg solnedgången och drack vin! Sen vart det lite gitarr spelande när vi kom tillbaks till hostelet,men efter inte alls länge fick vi välja om vi skulle sova eller fortsätta festen på stranden.. Redan kl 9 skickar dom bort folk från uteplatsen där, rätt så tråkigt.

En kille på vårat hotel som heter Erik hade hyrt bil. Så vi hängde med på en liten tur till Blue montains!! Herregud för vilken fin utsikt som ni kanske ser på bilderna nedanför! Där såg vi bland annat the tre sisters!

Imorgon kl 6 på morgonen åker vi till Adelaide för att träffa våran kära australiska vän vi träffade för 2 år sedan i Thailand. Han ska ta med oss på camping och så kommer vi få åka wakeboard! Kommer bli sjukt kul.

Så vi snålar med pengarna och hänger i Eriks rum tills vi åker!!

Vi har det hur bra som helst!!!

// HELENA

Sydney i bilder


Precis kommit till Sydney, Hydepark

Gick in en svang bland hajarna pa Sydney akvarium

Langpromenad i Sydney, Operahuset

har kan man bo!!! bodi beach

idag var vi pa tur till the blue mountains, ni ser the three sisters i bakgrunden

Vi har det grymt har, pa ons morgon aker vi till Adelaide!


Sydney, Bondi

Hallooo! Nu ar vi framme i Sydney. Sjalvklart ska det bli lite action for mig och Helena nar vi reser. Nar vi kom till flygplatsen i Bkk sa var tydligen vara biljetter installda. Som tur var sa tjejen vid inchekningen det till oss nar hon hade fixat in oss pa planet igen. Annars hade vi val skitit pa oss (vilket vi typ gjorde anda eftersom det tog san tid och enligt min thailandska sa lat det inte positivt nar hon pratade i tel). Men allt loste sig tillslut, efter lite krig med nagra ryssar var vi antligen inne pa gateomradet.

Igar var vi ute och turistade i hela Sydney. Kollade pa operahuset, gick langst hamnen, var pa Sydney akvarium, promenerade i botaniskatradgarden (toyen botanska kan slanga sig i vaggen i jamforelse).

Idag kom vi till Bondi beach for att soka boende till jul och nyar. Det skulle tydligen vara omojligt att skaffa, men Annika och Helena fixar allt dom. Sa nu ar det spikat, jul och nyar pa Bondi!!! Ska bli grymt kul! Idag har vi inte gjort allt for mycket, var ganska daligt vader nar vi kom hit sa vi har lagat en sjukt god kottfarssas och jag har varit ute och rort pa flasket. Livet leker med andra ord! Imorgon hoppas vi pa sol for da blir det beachen.

Peace!!
Puss kram!!

Sista natten med ganget

Ja da borjar varan tid har pa Bali ta slut tyvarr. Imorgon aker vi tillbaka till Bkk for att sedan splitra pa oss. Sjukt trakigt, min och Helenas overtalningsformaga har tyvarr inte bitit pa Linda att hon ska folja med oss till Aus. Byggmax lockar val allt for mycket...

Ikvall blir det iaf middag pa Hard Rock med hela ganget. Blir nog en lugn kvall sen, alla ar fortfarande trotta efter gardagen. Det blir inte mycket tid over for oss i Bkk sa vi har planerat varan vistelse fran att vi landar imorgon. SHOPPING!!! Men tyvarr far val jag och Helena inte ga los allt for hart eftersom vaskan knappt gar att stanga just nu.

Trakigt att lamna alla vi har lart kanna har men det ska bli sjukt kul att komma till Aus. Vi forsoker hitta boende i Sidney over jul och nyar, men det verkar tyvarr vara helt fullt. Sa om ni har nagot tips pa hur vi kan gora sa hor av er!!!

Ha det bra sa ses vi i Australien nasta gang!

"Ga inte ut"

Laste precis pa aftonbladet, gillar rubriken starkt, "ga inte ut" skriver SMHI. Ville bara saga att det ar 35 grader har och solsken. Vi ror inte pa oss i onodan utan ligger mest vid poolen och glassar. Ikvall blir det nog lugnt, kanske en film pa vara nykopta dvdspelare.

Soligahalsningar Oslojenterna!

RSS 2.0