grattis mamma!

Idag fyller mamma år det firar vi med en halstablett!


host host

Vaknade upp imorse utan röst. Kunde verkligen inte prata.Men efter en timme eller så kom den tillbaka. Så nu kan jag iaf prata men inte så bra. Så jag sjukanmälde mig från jobbet. Tänkte inte utsätta mig själv eller andra för pinsama situationer. Sist jag var sjuk droppade jag nästan snor på en gäst när jag lutade mig över henne. Not gonna happen!!

I förrgår (onsdags) kom Josh och Deepy hit och hälsa på. Jag mötte upp dom på tågstationen och sedan åkte vi hem till oss för att lämna deras saker. Tyvärr blev dom inte mötta av det strålande fina vårvädret som vi är vana vid..Utan ösregn, blåst och kallt. Typiskt. Vi tog oss iaf till Helena som stod och jobbade på Nationalteatret i ösregnet. Vi tyckte synd om henne så vi hade med oss en dunjacka, halsduk, skor och strumpor.

Efter det gick vi till fridays och åt och drack lite. Då kom även Linda och gjorde oss sällskap. Sen tog vi oss hem och drack drinkar och pratade minnen.

Torsdagen lyckades vi tillslut ta oss ut i det mycket soligare vädert. Jag guidade dom först till Botaniksa trädgården, sen till Karl Johan och Akker brygga där vi stannade och åt glass i solen. Efter det gick vi till operahuset och kollade på utsikten. Mycket nöjda och trötta turister tog sig tillslut hem och lagade tacos.

Idag har jag bokat biljetter till Stockholm åt dom och berättat allt om Valborg. Om inte jag får fira så får väl dom göra det åt mig. Så för en timme sedan lämnade dom mig här själv. Helena ska åka till Trondheim idag så jag får vänta tills Linda kommer hem vid 9 ikväll:(







av någon konstig anledning tyckte vi att det var soligt

hej hopp nu ska jag krypa ner under täcket och kolla på nån serie.
festa åt mig ni som kan!
puss kram!


Börlin

Har jag sagt förresten att jag ska till Berlin i nästa vecka? :D
Vår butik vann laminatgolvstävlingen som gick i mars och vinsten var resa till Berlin med besök på laminatgolvsfabriken (spännande, visst?). Åker tisdag eftermiddag och kommer tillbaka onsdag kväll. Värt!

I Berlin för ett år sen

blogga eller inte blogga, thats the fråga

Haloez.
Det har varit väldigt dålgt med bloggandet på sista tiden. Känner lite att antingen borde man blogga mycket och skriva om allt som dyker upp i skallen (har ändå bloggtänket haha, ser grejer hela tiden som jag tänker att detdär skulle man blogga om), men det skulle typ krävas mobilblogg för det.. så japallante. Plus att det hade varit lite ovärt. Haha orka anstränga sig för en blogg som ingen läser :D

Hursomhelst.

Jag har jobbar för fullt, vart tvungen å köra heldag fredag+lördag och öppnade i måndags så helgen blev ganska händelselös. Jag var med Annika och Steph på lördagkvällen och drack öl med Annikas jobbarkompisar, men jag var så jäääkla trött och frös och ville mest hem så jag var nog inte så kul sällskap... Söndagen var trevlig dock, vi har varit bättre på att ta oss ut på söndagarna och faktiskt göra nåt på senaste tiden. Vi hade ju en lång period där VARENDA söndag bestod av soffan + chips + dipp + tacos. Thankz våren.

Nu i helgen är det ju valborg men vad jag har förstått så firar inte norrmännen det? Och jag ska ändå jobba likadant som förra helgen, heldag fredag+lördag+öppna måndag... kuuuul. Men jag har fan inte tid å va lika trött på lördag, det är Stephanies sista helg här plus att Helena och Annikas engelska vänner tydligen har bestämt sig för att komma hit på besök imorrn och stanna över helgen.

Med andra ord är det dags för mig att stoppa mig i säng nu. Har varit galet trött idag, har sovit iaf 3 timmar på eftermiddagen.

Nåra bilder har jag inte heller å dela med mig av för nu hittar jag inte datasladden till mobilen. Trist!

Godnatt!


Misslyckad försök att fota mina inte speciellt snygga cirkusnaglar som jag gjorde igår.
Turkosa och lila är dom.
Jag har seriösa problem med att inte kunna hejda mig själv när jag målar naglarna. Lyckades iallafall stoppa innan jag började göra silverdetaljer också... jaja.


mina ben har sagt upp sig

okey att det är jobbigt att gå upp och ner för trappor när man har träningsverk, men mina ben bara viker sig för mig idag. Bar på kaffe på en bricka och någon sekund senare låg jag ner i resturangen med kaffe över hela mig och golvet. Sen när jag kommer till trappan i tunnelbanan så rasar jag där med. Förstår inte varför jag har så svårt för att lyfta på benen idag för.

Jaja jag får väl hålla mig inne nu så att det inte händer några fler olyckor.

önska mig lycka till.
hade

sushi kalas

Hallå hallå
ville mest visa min och lindas mat från i lördags. 20 bitar sushi var:)

Inte ofta man lyxar till det så här mycket. matkoma efter sushi=LYX!

Kan ju passa på att berätta lite om helgen.
Fredag: jobb på förmiddan, hem och göra sig iordning inför fest på helenas jobb. Slutade med kebab i sängen (bokstavligt)

Lördag: Trött gick till uteserveringen här och läste bok, sen stan med Steph. Hem och åt SUSHI!! Sen var det terassen på jobbet osm gällde. När det blev för kallt gick vi till barfly och sen var det efterfest hos Eirik.

Söndag: Trött. Kollade på The bucket list med Linda och Steph. Gick till bryggan och åt lite lunch. Hem och kollade på ännu en film och gjorde broccolisoppa.

Idag har jag bestämt mig för att fösöka köra på en nyttig vecka. Ska bara träna och äta bra. Dom första timmarna har funkat bra :P Gym+ gröt och broccolisoppa

puss och kram på er!


MAT vill jag ha! GHWRRR

MWAÄHGAG jag är sjukt missnöjd just nu. Jag har absolut ingen mat hemma och jag var jättehungrig och så köpte jag en calzone på Shell och den var inte alls god eller tillfredsställande nånstans, och det var väl iochförsig inte jätteförvånande men MEEHH jag vill ha mat!! Och så ska jag upp om sex timmar också. Och jobba tretton. Och har ingen mat att ha med mig till jobbet. Och jag vet inte ens vad jag skulle vilja äta för mat. Och även om jag skulle komma på nåt så är affärerna stängda och det är för sent för att laga något. IDEL PROBLEM.

Men 3 bra saker;

1. Jag blir ordentligt anställd på Byggmax vid månadsskiftet. No more timanställd, fett bra!

2. Vi skriver nytt kontrakt på lägenheten med Eivind nu i dagarna. Troligen till 31 aug eller 15 sep. Sen kommer jag återvända till Schweden. Om inget drastiskt händer.

3. Det är lön imorgon!

Ja sen var det nog inget mer. I den listan iallafall haha.

Nä men jag ska typ gå och äta lite tvål eller nåt och gå och lägga mig.
Ses i september :) heheh pussåhejhadäbra

Min webcam e ju för fantastisk


we love uteserveringar

Helgen var mycket trevlig. Fredagen var jag ledig så då hade jag tid till lite träning och sedan en mysig eftermiddag och kväll på terassen. Vi öppnade nämnligen våran terass i fredags. Tyvärr är det ingen sol där men jag och Dennis satt trogna och drack cava. Undertiden droppade det in mer och mer folk från restaurangen så det blev en riktigt bra kväll. Sen blev vi tvugna att föra på oss så vi gick vidare på en liten barrunda.

Lördagen var det sol men blåsigt så jag träffade Anna och Sadiq på Lektern (uteservering på bryggan). Men efter ett tag var jag tvungen att röra mig till jobbet.

Söndagen var det ett bra konstigt väder. Sol,blåsigt,regn,hagel och snö. Men jag, linda, steph, anna och sadiq satt ändå ute på lektern. Sen frös vi så mycket så vi gick Café Celsius och åt lunch.


Fiskesuppe och cava på terassen

jag och dennis

Steph och anna



hmm beställde en latte, fick den till vänster först. den smakade bajs så fick en riktig sen:)

Nu måste jag springa till jobbet!
Hade!

HELG!!!!!!!!!!!!!!!!

Fy fan va gött det är å va ledig på en lördag!!!! Whoo whoop! Som Nicole sa igår.. När man jobbar så mycket som vi gör så uppskatar man verkligen att få vara ledig! Åhh det är så härligt.. När man väl är ledig så vaknar man ju självart tidigt somt tusan på morgonen.. Kl halv 9 kunde jag verkligen inte sova längre efter många försök!
Så då tänkte jag vara duktig å passa på förr ett blogg inlägg :)

Nicole sover fortfarande. Har faktiskt för en gångs skull varit snäll å inte väckt henne! Hara bara satt på lite musik så hon vaknar av sig själv snart :P Annars kommer jag göra bomben på henne snart för idag ska vi ut å shoppa och kanske klippa håret, nu när vi äntligen är lediga och har tid!!! :D

Förra helgen hängde jag med till Hafjäll med några från jobbet! Först försökte jag ta mig ur det, för jag var så trött på lördagen och hade in packat.. Så tänkte jag på det pappa alltid säger! - Man behöver inte vara med på allt det roliga!
Så då bestämde jag mig för att säga nej och att jag inte skulle med. Men det gick ju helt åt helvete! Så där satt jag i bilen på väg till Hafjäll!! Men kul var det i vart fall, så jag ångar inte att jag följde med! Vädret var hur fint som helst, så där satt vi på altanen i solen och drack en kall cider !!!
På söndagen var vi uppe i skidbacken och hade vårat telenor stand uppe.. Jobbade gjorde man ju inte men det var hur mysigt som helst att sitta där uppe en hel dag och kul var det :)
Helgen var lyckad om man bortser från den brända handen som slutade med sjukhus besök, annars var allt på topp!

Men nu är helgen här igen och ikväll så ska vi hem till Thomas rööööd och ha fest med team leaders osv! Så det ska bli sköj, först är det shopping som gäller sen feeeeest!!! WHOOP WHOOP

Ha en bra helg där hemma!!!!!

HADE




hektiskt

Mwah. Jag och Helena ligger nedbäddade i sängen som två pensionärer. Det är coolt att sova tidigt.


Mina senaste 48 timmar;

Tisdag 05:00 Klockan ringer
07.00-14.30 jobb
15.30 hemma, däckar i soffan helt meningslös
18.30 fuckhelvete kommer på att jag ska va på möte på jobbet 20.30
00.00 möte slut
01.00 godnatt

05.00 klockan ringer
07.00-16.00 jobbajobbajoooobba
17.00-22.00 febril aktivitet: tvätt, disk, naglar, promme, mailat, fixat, grejat, haft mig. Belöning: spagetti och köttfärssås och nya avsnittet av Glee.

Det är ett under att jag inte har däckat idag. Har inte ens varit trött. Och jag har fått asmycket gjort, igår var jag väldigt besviken på mig själv för att jag inte ens kunde få mig till att ta bort nagellacket som såg förjävligt ut redan då. Men man har såna dagar, trist som fan är det, men så har man såna dagar som idag och då känns allt plötsligt väldigt mycket roligare. Så jag är nöjd! Cyklar ju numera till jobbet från Sandvika också, det är nice men cykeln jag har skaffat mig är lite sådääär. Ska hålla utkik efter en annan. Om ni känner nån med en vanlig damcykel som man inte sitter som en rejsercyklist i så kan ni ju höra av er.


Nu ska jag sova!
Godnatt!

I princip varenda bild jag tog när jag var hemma i påsk blev ful. Inga roliga att lägga upp här. Ovan ser vi moi i färd med att försöka göra en modebloggspose för ett tänkt blogginlägg. Men bevisligen blev det ingenting med det! Och det kanske är lika bra. Hursomhelst. Hej!


jag har fått gäster på näsan. igen.

Fräknarna börjar ta sig fram ur sin dvala och hälsar på mig på min näsa. Trevligt eller inte, jag vet inte. Känns inte riktigt lika kul när dom förökar sig mer och ner. Dom började på näsan men nu kan dom dyka upp på riktigt skumma platser.

Idag var det iaf fint väder igen så jag satte på mig joggingskorna och kastade mig ut på vägarna. Finns tyvärr inget bra ställe att springa på här, det dyker alltid upp en massa övegångsställen och bilar överallt. Men känns inte alls kul att gå in på gymmet där det luktar instängdsvett eftersom man inte får träna i annat än heltäckande material.



blev inspererad av Gustav som flyttade till Rhodos för några dagar sen.
Bifteki, greksallad å tsatsiki

ännu mera soool

Hur underbart som helst! Igår gick jag Linda och Steph upp förvånansvärt tidigt för att vara en söndag. Så vi skyndade oss ut i solen. Satte oss på ett café i närheten av oss och glassade i solen. Sen gick vi en promenad till Grönland och åt lite indiskmat i solen. Sen kom Helena hem från sitt lilla uppdrag i nån skidort så åt vi tacos. Chris kom och gjorde oss sällskap och vi kollade på Bröllopsfotografen. Inget jag kan rekomendera tyvärr.

Idag är jag ledig så jag började dagen med en god frukost på balkongen en en löprunda i solen. Nu är jag precis hemkommen från cafét vid oss. Satt i solen och drack kaffe och läste bok. Helt underbart!
Nu till lite tråkigare, kan inte hitta min norska deklaration som jag skulle skicka in idag:( det är väldigt tråkigt har letat en massa men kan inte hitta den. Mitt i all frustration så tog jag sönder ännu ett glas. Typiskt.

Ska önska GRATTIS till min älskade pappa som fyller år idag!!!


Jag och pappa i Kapstaden





Sooool ja vill ha mer!!!

soooool

Gud va härligt med sool känns som att den inte har varit framme på riktigt länge. Så den var mer än välkommen! Hade tänkt gå ut och springa, satte på mig träningskläder och allt tills jag insåg att jag inte hade några nycklar. :( väldigt tråkigt!!! Men som tur är så har vi en miniliten balkong, så där sitter jag nu och solar mig lite.


Om 2 timmar bär det av till jobbet igen. Undrar om det blir mycket att göra eller ännu en död fredag.´


ledig dag

Idag har jag varit ledig, riktigt skönt.
Så har hunnit med att träna, deklarera, gå till skatteetaten, shoppa, handla mat och baka bröd. Snart kommer Anna hit så ska vi göra pannkakor!! Mumma



Var riktigt länge sedan jag gjorde pannkakor. Kanske blir en pannkakstårta.

Har börjat kolla på en helt underbar serie som heter Modern family. Så såg jag precis på tv4 att den ska börja sändas där. Det är ett måste för alla att se!! Sjukt kul.


ett väldigt intressant inlägg om min hemfärd från jobbet.

Glääääääähhhhhhhhhhhh
Haha fan vad kvällen inte riktigt blev som jag tänkt mig. Planen var att vara lite aktiv och handla mat och greja men nääeh så blev det ej. Jens som jag jobbar och i princip bor granne med har haft bil hittils vilket har varit väldigt praktiskt, vi har jobbat mycket ihop och då har jag åkt med honom till och från jobbet. Nu har han dock tröttnat på dom extra 3000 nok'en i månaden det kostade honom att ha bil så han lämnade den i Skåne och skall nu åka kommunalt till jobbet.
Byggmax ligger inte centralt. Där vi jobbar går det en säger en buss. Den här bussen trodde vi att vi visste att den gick 21 och 51 minuter över timmen. Meeeeeeeen tydligen så går den bara en gång i timmen på kvällen, 21 minuter över, och iochmed att vi stänger 20.00 så är det lite knivigt att hinna räkna kassan och greja klart till 20 över. Hursomhelst så visste vi ju inte det idag, utan vi tog det lilla lugna och skulle åka bussen som gick 51. Kom ut vid tjugo i ungefär, gick till nästa busshållplats och kollade där på tidtabellen. Jahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa. Så det blev en uppfriskande 40minuterspromenad till Sandvika station för oss, plus att jag missade tunnelbanan på Jernbanetorget och fick vänta 8 minuter. Var hemma vid 22.10.
Så nu blir det till att införskaffa en cykel, dels för att slippa vänta på bussen på kvällen och dels för att den första bussen på morgonen anländer till våran hållplats vid 07.26 när vi öppnar 07.00. Till min stilla lycka så såg jag just på Biltemas hemsida att dom har ett tillfälligt parti cyklar för 699! Och att sälja den innan man flyttar hem igen kan ju inte vara något problem. Så antagligen blir det en sån. Och så lite extra motion i vardagen, verkligen inte fel!

Jaja. Jag var iallafall lite duktig imorse och packade upp min väska. Och jag lagade mat när jag kom hem. Poäng poäng. Imorgon blir det alltså kanske cykelshopping, annars matshopping och ja. Annika är ledig!

Gud mitt huvud hänger inte med. Jag ska lägga mig.
Hadä allihopa!

Vendela!!!!

Fick den goda nyheten när jag stod på Amsterdams flygplats i Måndags.. Min syster har fått en flicka, äntligen!!! Om jag har väntat och när hon väl kommer så är jag självklart inte hemma... :(
Men men ska ta mig hem så fort som möjligt så jag får träffa min älskade syster dotter :)

Massa massa kärlek och Grattis Maria & Peter :)
// Helena

Vendela <3


Tillbaks på jobb

Hallå!!!

Kom hem i måndags efter ett par dagar i Amsterdam! Mysig stad, helt okej party och god mat :)
Har ätit världens godaste kött på en Argentinsk resturang!
Amsterdam är en härlig stad :)

Flyget hem gick inte förens ca kl 21.30 och vi var tvugna att checka ut från hotelet kl 1.. Så då hade Alf en bra plan på att vi skulle till flygplatsen och hänga där hela dagen. För tydligen så ska dom ha värsta köp centrumet där med casino och resturanger och affärer osv..  Men när vi väl kommer dit så får vi ju självklart inte checka in förens om inte mer en 5-6 timmar så där fick vi sitta och vänta.. Fanns affärer, resturanger och sådant där ute också. Men inget som var direkt vidare kul. Så när vi äntligen hade suttit där ätit massa mat och bara spelat kort så fick vi äntligen checka in. Äntligen skulle vi få gå in där och kolla i affärerna och Alf skulle äntligen få sätta sig på ett casion. Men icke sa nicke... Självklart har dom spärrat av in till allt det där, så vi fick inte ens gå in där.. 
Så allt som fanns i våran lilla vänte hall var en liten sketen kiosk... Så där stod vi på andra sidan glas rutan och tittade in på alla andra som befann sig på den andra sidan.. 
Så efter all den tiden vi tillbringade på flygplatsen kunde vi ha utnytjat på Amsterdams gator!
Men men vi tog oss ut och åt ännu mer, och självklart var det Burger King! 

 
Kom hem kl 12 senare på  kvällen så somnade strax innan 1, så vart inte många timmars sömn där inte..

Men men dagen på jobbet efter det började bra.. Jag och Max på mitt team vart klara tidigt så¨när vi slutade kl 18.00 så bjöd jag med honom hem hos mig på lite mat och så kom Nicole förbi också :)
Klyftpotatis, kycklig, sallad och Tzatziki!!! MUMMA Och så kollade vi på New Moon :)

Idag är det onsdag och jag fick en ny på mitt team idag.. Skit glad och rolig tjej, gick jätte bra för henne så detta kommer nog bli bra :) Frisör är hon också, helt okej för mig :D Mitt hår behöver sig en klippning!

Kom hem lite efter halv 8 och lagade köttfärsås och spagetti med Ankan :)  Nu ska jag hoppa in i dushen och sedan blir det sängen med min kära twilight book <3 :D


God natt// Helena

påsklov

Jahapp.. då var det slut på det roliga! Nä men lite tråkigt känns det alltid att åka tillbaka hit faktiskt, men man får påminna sig om att vanligtvis så är inte alla hemma lediga och har tid på samma sätt som över jul/påsk, så det är ju en glorifierad vardag man kommer hem till. Alla andra jobbar ju idag också!

Jag har iallafall haft en sjukt bra nästanvecka hemma och är väldigt väldigt nöjd. Shopping, födelsedagskalas, utgång, brygglunch i solen, träffa alla vänner, umgås med mamma <3 Fääbolous trevligt.

Så nu bär det av till jobbet om 45 minuter. Borde kanske tagit en dusch eller gått ner till Kiwi och handlat lite men jag pallar inteeeee, gick faktistk upp kvart över fem. Det får bli imorgon!

Här kommer lite bilder!








Hade visst inte laddat över alla bilder från kameran. Så det blir inte mer!!!

städa..


Nu ska jag städa, fy va tråkigt..
Kan inte Helena komma hem snart!!??

tack sthlm!

Då var man tillbaka i Oslo igen. Kändes jätte ensamt igår när jag kom in i en tom lägenhet. När man har varit omringad av människor man älskar, konstant i en vecka så känns det lite konstigt och deppigt att vara själv. Har aldrig varit bra på att vara själv... Nu sitter jag på vår lilla balkong och lyssnar på Ted Gärdestad, tror jag måste byta till typ spice girls, det här va ju deppigt.

Ja men vad hände i Stockholm då.. Vet inte riktigt..
Jag tror att jag hann med det jag ville:)

förfest i Petras nya lägenhet, gt fest, efterfest, uteservering, familje middagar, pizza, hemmafest, födelsedag, Björn Skifs, sova, promenad, cruising med nya bilen, shoppa, Kung Carl,klubbar, påskmiddag, segelbåten, fika och en massa minnen <3


promenad med Tove och Petra <3 (jag kinesen till vänster)


Tapas kväll med carro på hennes födelsedag

RSS 2.0