:D

Visst är det skönt när saker ordnar sig? :)

Jag hittade en cykel på finn (norska blocket) igår för 200 kr. Som är bättre än min förra! Nu är jag bara asnojig att den inte ska stå kvar när jag kommer ner och ska åka till jobbet men.. det ska den göra. Har den nere i porten, under trappan så att den inte syns utifrån. Hursomhelst. Ska köpa ett ordentligt lås till den också, det som jag fick med nu var iofs också bättre än mitt förra, men ska ha ett bombsäkert typ. Om det finns.

Anna och Christian kom förbi och hälsade på oss igår, vi gick och käkade sushi och sen på bio och såg Snabba Cash. Den va sådär tyckte jag. Seg men samtidigt så hängde jag inte riktigt med, trots att jag läst boken. Njaeh. Det var trevligt iallafall!

Jag drömde massa mardrömmar imorse. Och jag längtar lite till Stockholm. Men mest längtar jag tills på fredag när jag ska till Göteborg!! Kuuuuuuuuuuuuuuuul :D

PÖSS hadä!

Vad ska vi göra nu då?

Failsöndag.

Jag och Annika gick upp vid tolv, käkade frukost och tittade ut och det var stråååålande solsken och jättefint. Så vi hoppade i shortsen och solbrillorna och satte oss på caféet som ligger precis vid oss, jätteskönt i kanske 40 minuter eller nåt, sen försvann solen och vi vände hemåt.. så tänkte vi att vi skulle gå in och köpa nåt bra att äta till middag, men efter att ha gått runt som två hjärndöda höns i en kvart i mataffären som är på kanske 50m2 så gick vi därifrån med ett paket toapapper och ett beslut om att vi käkar sallad till middag, och att vi redan har allt hemma. Suck.


Sen så hade vi tänkt att vi skulle gå på bio ikväll och se Sex and the city 2 eftersom att den har ju haft premiär, men norrmännen är ju efterblivna för här har den inte alls haft premiär utan det är nästa helg. SUCK. Så nu vet vi inte riktigt vad vi ska hitta på. Jag ska väl försöka hitta en cykeljävel. Min väckarklocka har ringt 04.50 hela veckan och jag har börjat dagarna med 40 minuters promenad mellan tåget och jobbet, och även om det inte har varit lika hemskt som det låter så behöver jag verkligen ha en cykel.


Helgen har varit lugn, i fredags var jag förbi hos Sofie en sväng på filmkväll, men jag sov mest. Igår gjorde jag inte ett skit, satt hemma i soffan och tittade på Jersey Shore. Värdelöst program. På kvällen så skulle jag mött upp mina jobbarkompisar men dom bangade ur i sista sekund så då fick jag vackert sitta och vänta på att Annika skulle sluta så att jag kunde åka till henne. Sen satt vi iallafall på terrassen och fick prova nya drinklistan för 69 kr/drinken, några otrooooligt goda drinkar fick vi och det är ju iochförsig lite dumt, för det är ju inte så jätteekonomiskt att bara vilja dricka drinkar hela tiden. Det var trevligt iallafall.

Nästa helg blir iallafall kul, jag ska ju till Göteborg och träffa Linn och gå på Liseberg! Haha jag är astaggad, Liseberg var länge sen. Kul kul kul! Så förhoppningsvis går veckan lika fort som alla andra veckor har gjort, maj har verkligen försvunnit galet snabbt.

snart kommer jag och våldgästar sthlm!

Äntligen har jag hittat en helg som passar att åka hem. Eller igentligen passar den inte alls. Ja ja skit samma jag fick ledigt iaf efter lite sura miner från min chef. Nu ska jag bara boka biljetten så är allt klart. Tanken är att jag ska åka efter jobbet nästa onsdag (2 juni) och åka hem den 8 juni. Så jag kommer att vara hemma mer än en helg!!!!! Weeeii

Här hemma rullar allt på som vanligt. Helena är hemma igen men de är däremot inte jag, så de blir ju som vanligt jag ser en sovande gris när jag kommer hem och hon ser en sovande ängel när hon går till jobbet.
En tråkig sak är att jag har tappat bort min gymkort.. Så har varit ute och sprungit istället iaf. Men måste hitta de där jäkla kortet.
Nattklubben har rullat igång på jobbet, riktigt bra faktiskt. Senaste lördagarna har det varit proppat med folk (varav hälften är från christiania men de behöver inghen veta).  Sjukt kul iaf, nära o bra efter jobbet. Och bäst av allt vi har GRILL!!!

 


Dennis grillar min mat


Min mat :)


Maj

Det är helt sjukt vad veckorna går fort. Maj är ju nästan slut. Det verkar ju vara fantastiskt sommarväder hemma, här har det varit jättevarmt men så jäääkla kvavt och fuktigt så det är nästan inte njutbart.. Speciellt när man har arbetskläder på sig. Vi har fått nya byxor som gör att jag svettas om benen. Det känns inte helt normalt.

Veckan startade lite sådär för mig, när jag kom till Sandvika i tisdags så hittade jag mitt cykellås på marken och ingen cykel. Att promenera från jobbet till stationen tog mig 40 minuter och då gick jag ganska snabbt ändå, seegt som fan. Och det känns ju inte jättekul att behöva köpa ny cykel, men jag har inte så mkt val. Ska fixa ett bättre lås den här gången iallafall, även om det känns som att vill nån sno cykeln så kommer dom ju göra det, oavsett lås.. bleh. Hursomhelst så funderar jag på att ta med löparskorna och springa till stationen efter jobbet idag. Får se hur det blir med den saken.


Sen så måste jag lämna in semesterönskemål idag också?? Jag har ingen aning om när jag vill vara ledig. Kommer inte kunna vara det runt midsommar och det gör väl iofs inte jättemycket, vi har aldrig varit så noga med att fira det, men när ska jag va ledig då? Nån som vill ha hem mig någon speciell tidpunkt?


Mjaa.. annars händer det inte så jättemkt här. Jag ska till göteborg 4e juni och hälsa på Linn! Sjuukt nöjd att det blir av äntligen. Två veckor tills dess, längtar!


Saknar diiiig!

Gratulerer med dagen!


Ja igår vad det 17 maj som ni alla vet. Här var det livat som aldrig förr kan man luingt säga.

Dagen började iaf så här.
Kom till jobbet kl halv 10 för att äta frukost med typ 30 pers. Alla var sjukt spända och nervösa över vad som komma skall... Sen fick jag reda på att jag inte alls skulle jobba i restaurangen utan uppe på terassen (där jag aldrig har jobbat förut). Fick lite panik eftersom ingenting var fixat och om 30 min skulle det välla in en massa fulla och glada norrmän. Så det var bara att sätta igång. Allt gick bra men det var sjukt stressigt och jag hade inte rutin på någonting.

Vid 4 tiden började det lugna ner sig så jag var tvungen att gå ner till restaurangen och hjälpa till i KAOSET! 17 maj är en sån dag då du får räkna med att du kanske inte får en gaffel att äta maten med. För dom är slut. Konstigt men sant. Från att ha varit ute i 5 timmar till att gå in i en resatuaurang med 350 gäster så började svetten rinna ganska fort.

Men kl halv 8 så bestämde sig våran chef sig för att vi skulle stänga. Så vid kl 9 på kvällen var vi klara med allt och kunde glatt hoppa in i duschen. Lite fräshare möttes vi alla upp på terassen och fyllde på våra toma magar och uttorkade kroppar med öl. Gott. vid halv 11 fick vi inte vara kvar och dricka gratis så vi gick till Åpenbar istället och där slutade även kvällen.

Jag säger bara 17 maj må oppleves!


Långhelg + 17 maj!

Bilderna får tala för sig själva!


Jag vaknade tidigt förra söndagen och bakade frallor/sconesbollar till mig och Annika, sambopoäng till moi!


På onsdagen så satt jag hemma och kände mig lite ensam, Annika jobbade och jag hade ingenting att göra, men med perfekt timing så dök Jocke upp på facebook och ville gå ut och dricka öl, så jag mötte upp honom och Sofie (mina gamla telefonsäljarbuddies) och satte oss på Café Sör. Sen kom Annika å alla från hennes jobb, mkt trevlig kväll blev det!


På fredagen var det öppningsfest på Terassen på Annikas jobb. Vi missade grillbuffén men vi hade jävligt kul ändå!

Anna ville inte gosa med mig :(

Resten av bilderna är lite sådääär så vi skippar dom haha.


I söndags hade vi ingenting att göra så vi bakade paj!


Goooott.
På kvällen var jag en vända på stan men pga för stora sällskap där ingen riktigt kunde ta ett beslut om vart alla skulle + lååång promenad + toabesök på ett kebabställe som gjorde mig hungrig så blev det en kort kväll och jag tog tunnelbanan hem vid halv ett med kebab i hand, mycket nöjd.


17 maj! Myyyyyyyyyycket folk. Fantastiskt många var klädda i folkdräkt, alla åldrar, både män och kvinnor. Dom som inte hade nationaldräkt var uppklädda till tänderna, det var kostymer och slipsar och finklänningar och klackskor för hela slanten. Men jag fick inte uppfattningen om att det hände nåt på stan? Alla gick mest runt och åt glass. Såg nån liten orkesterparad men det var ju inte massa happenings, iallafall inte där jag var. Tråkigt. Mycket fest dock! PLUS att jag inte hörde en enda människa ropa Heia Norge, det hade jag fått för mig var standard, besviken!!


Jag hängde med dom här damerna som fick för sig att ta en ghettoposerbild haha.
Inte så jätteghetto dock, men bra försök.


Sen stötte vi på den här mannen. Fantastisk kostym. Såg en annan man som hade en ljusgrön kostym med rosa rosor över hela, den var inte dålig heller..

Sen var det slut på bilder! Kvällen fortsatte iaf ner på Lektern för en öl, sen upp till Grünerlokka och Cubaparken där jag pratade lite med en kille i inte bara folkdräkt, utan typ folkdräktsoverall, en onesie :D För roligt. Rundade av kvällen vid elva fast det kändes som klockan var 02 eller nåt, satt hos en kompis kompis till Sofie ett tag och hängde där, sen promenerade vi hem och somnade sött.

Snipp snapp snut så var långhelgen slut, nu ska jag klä på mig och åka till jobbet!

Haadäää

Bergen!!!

Kom till Bergen i fredags å det är hur fint som helst här! Om det inte hade vart för att det regnar konstant här så hade jag nästan kunnat flytta hit! Vi hade tur med vädret både i fredags och i lördags, då var det strålande sol och allt men idag är det riktigt bergen väder. Regnar dsom bara den och det har det gjort hela dagen. Ikväll bär det av ut igen ska tydligen vara hej villt ute på stan ikväll så det kommer nog bli jävligt kul :)

Nu ska vi grilla å jag ska fixa mig. Vi snakkes!!!!!!

// Helena

Hallå Folkens!

Helena hær!

Idag bær det av før Bergen, før Norges nationaldag och før jobbing. Så sitter nu på kontoret och væntar på tills vi ska åka! Ska bli så jævla gøtt! :D
Har faktiskt sovit hemma nu i två dagar, træffade tjejerna ute i onsdags och det var skit kul! Va ute å åt med dem igår på Fridays och det va jætte kul å få træffa dem igen :) Tyvær drar jag ivæg nu igen i en vecka, men d blir bra det också :)

Ni får ha det så trevligt dær hemma nu øver helgen folkens så hørs vi før eller senare ;)

Kramar Bumbi

wants

Det är ju min namnsdag snart. 20 juni. ja. Det går bra om ni köper den här till mig då. 199 kr bara, H&M, inga konstigheter. Det har ni råd med! Tack på förhand :)


Fiiiin



Och juste.. det där jag sa om att alla som är snälla får vykort.


Skärpning!

inget ovanligt

häromdan satt jag på terassen och åt lunch med Anna, och plötsligt blev det ett himla oväsen. Då kom dom här


JÄTTE många va dom och alla med en varsin rullad i handen.

Annars då. ja, har inte hänt så mycket. Helena har lämnat mig. Jag har jobbat som vanligt och suttit på terassen när det finns tillfällen. Har kollat på lite resor hem nästa helg. Så får se om jag hittar något som passar mig.. Men allt är så dyrt:(

Nu blir det jobb igen.
Hoppas det händer något spännande!
puss å klem


Lugn och ro. Äntligen!

Fyyyyyyyyyyyfan va skönt! Den här veckan har ju minst sagt varit intensiv för min del, har känt mig stressad precis hela tiden. Morgonjobb måndagen plus packningshets, tisdagen jobbade morgon + åkte till Berlin, onsdagen blev ju en låång dag, sovmorgon torsdag och sen direkt till jobbet, hem, sova, jobbade heldag igår och slutligen så jobbade jag idag. Nu har jag suttit i soffan och inte rört mig sedan jag kom hem, och mina fötter börjar så smått repa sig. Har plockat undan och fixat lite, packat upp, kört en tvättmaskin, såna grejer som jag har tänkt att jag ska göra hela veckan men som inte blivit av.

Annika jobbar och Helena är hos sina jobbarkompisar som vanligt, jag pratade med henne på telefon i eftermiddags och vi kom fram till att hon inte sovit hemma på mer än en vecka haha. Hon och Nicole och Alftore har typ startat en egen liten familj eller nåt så vi ser henne knappt längre! Jag är med andra ord ensam hemma men det kändes inte så trist som jag hade tänkt. Bara skönt. Stephanie har ju flyttat hem dock så nu får jag väl försöka hitta en ny partner in crime eller nåt. Jag hoppas att hon kommer tillbaka dock. Håll tummarna för det!


KOM TILLBAKA STEPH såhär kul har du ju inte i Sverige!!

Mjaah. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva mer. Har körsbärsblommorna i Kungsträdgården blommat redan? Det var väl länge sen? Eller blandar jag ihop det med förra året? Vi har tydligen körsbärsträd längsmed hela gatan utanför oss märkte jag för några dagar sedan, och om nåra dar till så tror jag att det kommer vara helt knallrosa här utanför! BRA, ordentlig vår behövs. Jag jobbade ute i t-shirt hela dagen idag, vi är på rätt spår..


Körsbärsblommor på g

24 timmar i Berlin

Det var sjukt nice!

Vi var framme vid sextiden, fick en halvtimme på oss att fräscha upp oss på rummet och sedan bar det av till en italiensk restaurang för middag. Förrätten var to die for men jag lyckades beställa sämsta huvudrätten. Saffransrisotto med scampi lät asgott men risgegga som inte smakade någonting med tre räkor på toppen.. njeh. Ölen flödade iallafall och efter middagen så gick vi vidare till ett ölställe där tyskarna som guidade oss beställde in konstig oströra med pretzels som tydligen var nån speciell tysk matgrej. Det smakade mest ostbågar och var ganska konstigt.
Efter ölhaket så delade vi upp oss, jag och Jens hoppade in i en taxi och försökte åka till Berghain (tror jag den heter?) som när jag var i Berlin för ett år sedan var the shit och ascoolaste klubben och bla bla bla, det pratades iallafall väldigt mycket om den men när vi var där då så åkte vi inte dit. Så taxigubben kör fram oss till nåt konstigt hus och när vi är framme så sa han "it's closed!" vi ba jaha, det kunde du väl sagt från början. Sen körde han oss iallafall till ett ställe brevid Watergate som hette Magnet. Heavymetalklubb märkte vi när vi kom in, jättekul. Not. Men precis när vi skulle gå så hittade Jens en annan dörr där inne och bakom den så körde som asgrym musik, så vi stannade där och hade skitkul hela kvällen!


På magnet. Det var kul!

8.45 bankade direktörn på min dörr och då var det bara att kliva upp ur sängen och åka mot laminatgolvsfabriken. Utan frukost. Det var riktigt coolt ändå, det var sjukt stort och själva processen var ju häftig att se, det jobbiga var ju att vi var rätt så jävla slitna efter kvällen innan. Och det var inte så lätt att lyssna på våran tyska guide som på dålig engelska försökte göra sig hörd över alla maskinljuden. Dessutom var det jättevarmt, dammigt och kvavt där inne, inte en optimal tillvaro efter en utekväll om man säger så..


Utanför fabriken. Inne fick man inte fota.

När vi kom tillbaka in till stan så gick vi till Alexanderplatz och satt där i solen och åt glass och drack kaffe ett tag. Sen åt vi sushi och sen var det slut på det roliga. Flyg hem och sen somnade jag otroligt lätt den kvällen!


The ultimate turistbild som masterpaparazzibästblom fixade.

Nu ser det ju ut som att det är jag och Jens som varit på semester ensamma, riktigt så var det ju inte men iochmed att jag inte vet hur glada direktörerna blir om jag lägger upp bilder på dom så får det bli såhär. Jens har inget å säga till om hehe. (eller jo men gör han det så blir det ju bara text. tråkigt!)

packa åt mig

Alltså jag är verkligen efterbliven när det kommer till att packa. Jag ska vara borta EN natt, jag behöver ju knappt ha med mig nånting, och ändå så är det SÅ JÄVLA SVÅRT att bara stoppa ner dom där grejerna i en väska och gå och lägga mig. Problemz alltså.

Men annars är det bra, knatade runt lite i stan idag och tänkte att jag skulle hitta något som kunde kännas kul å ha på sig one night in Berlin, och för en gångs skulle lyckades jag! Inte för att jag kan bestämma mig om jag faktiskt ska ha den toppen jag köpte på mig imorrn eller ej, men ändå, mission accomplished. Köpte en klänning först men jag tror inte att jag ska ha kvar den, den är jättefin i och för sig men den är så himla gullegullefin liksom. Småblommig i blått och volangkjol. Inget jag har på mig till vardags. Eller fest haha. Det kändes som en släktkalas- alternativt midsommarklänning. Fast kanske för kort för mormor. HURSOMHELST. Jag lyckades även köpa en jävligt trevlig bodylotion + en handkräm som var bra och ekologisk. Pluspoäng och slutshoppat.

Nu ska jag skärpa mig. Skjeeerp deeeeeej.
Alla som är snälla får vykort.

Hadä!


rubrik!

En ledig lördag! Det var faen inte igår. Eller det kanske inte var så länge sen som jag tänker mig. Men jag trodde ju också att jag skulle jobba idag först, fick dock veta tidigare i veckan att vi hade stängt idag. Det hade varit lite sådär trist att åka en timme ut till Sandvika för att se att det är stängt, som Ankan gjorde idag hehe. Tur för henne att hon jobbar i stan!

Det regnar och är typ åtta grader i Oslo idag så frågan är hur mycket vi får gjort idag egentligen. Ikväll ska vi iallafall fira av Stephanie ordentligt, hon flyttar hem till Stockholm nu på måndag tror jag. I veckan iallafall. Så när hon flyttar har jag inga egna vänner kvar här!


det heter ju arbetardagen

Vill inte alla ha en anställd som alltid vill jobba. Jo då har ni mig här! Idag gick jag till jobbet (1maj) och tänkte att jag ville jobba. Tyckte att det såg lite väl mörkt ut i restaurangen men jag försökte flitigt ta mig in ändå. Men nej det gick inte. Hmm det kanske är stängt tänkte jag.. Å ja det var det ju självklart. Så där stod jag, blöt som en trasa i ösregnet och började inse att det faktiskt var stängt idag. Men den stora frågan är, hur kunde jag missa det??? Jag vet faktiskt inte men det gjorde jag iaf.
Så nu sitter jag här tillbaka i soffan på samma plats som de tidigare dagarna. Jag behöver träffa människor nu!!! Kommer snart få sår på rumpan för att jag sitter så mycket och gropen i soffan ska vi inte tala om.

Jaja ikväll då.. vad händer? Människor jag måste träffa er innan jag blir galen!! Så det blir nog en öl eller två ikväll.


Skåååål!

/Arbetsnarkomanen?!

RSS 2.0