Bali Holiday!!

for er som inte vet det an sa befinner vi oss just nu i Indonesien, Bali. Allt gick javligt snabbt och helt plotsligt ar vi har. Tror inte vi har fattat att vi har akt hit an. Hittils har vi hunnit traffa vara kara svenska killar och badat i poolen. Linda ligger fortfarande och steker vid poolen medans Helena vilar upp sig pa rummet med en film. Igenting ar planerat och det ar otroligt skont, ska nog mest ta det lugnt och dricka Bintang om dagarna. Livet leker med andra ord.

Igar var vi i Bkk over dagen, hann med lite shopping pa MBK och en svang till sjukhuset. Helena har fatt halsfluss, jag och Linda har fatt konstiga utlag pa benen sa vi halsade pa doktorn for att bli lite mer fattiga och forhoppningsvis frikare. Planet gick kl 6 imorse sa det blev en lugn kvall igar. Gick och kollade pa Harry Potter (30 kr!!!!!) och sedan traffade vi Helenas barndomskompis som fick visa oss till Bangkoks dyraste sjukhus.

Hade faktiskt tankt lagga upp nagra bilder men sjalvklart  glomde jag sladden pa rummet...(las bortforkalaringar)

Ja ja nu ska jag ga och stora linda och helena.

Ha det grymt!
puss o kram!

dyyyyyyk

Hallo folkens!!

Vi har typ tjugo minuter kvar pa koh tao, nu bar det av till koh samet som blir varat sista stopp innan nagra dagars shopping i bangkok.

Koh tao har varit skitbra! Jag har tagit dykcert, vi har nattdykt, gatt pa ladyboyshow, atit riktig biff och haft det javligt trevligt. Jag bytte ju ut Annika och Helena som rumskamrater mot fem yngre och snyggare svenska killar som vi traffade pa koh phangan vilket var ett bra drag da jag fick egen sang och AC. Och nu tappade jag skallen helt och vet inte vad jag tankte skriva, vi har inte gjort sa jattemkt egentligen, eller jag har ju dykt en massa vilket va skitkul forutom att jag var tvungen att ga hem nar alla andra drog ut pa krogen.

aej ja e for varm i huvudet for att kunna formulera mig
nu kommer taxin
vi hors

puss pa er  

Koh tao och 9 meter ner

Framme pa Koh Tao och redan igang med dykningen. Linda borjade med sitt dykcert reda igar. Vi kom hit med 5 svenska killar som vi traffade pa Koh pangan sa Linda bor ihop med dom i ett 6 baddarsrum, jag och Helena delar pa en miniliten bungalow. Det finns knappt nagot vatten i duschen och varmvatten kan vi ju glomma under den har resan. Men mysigt ar det! Igarkvall tog vi det lugnt, satt ute vid ett bord och var sociala med vara nya vanner.

Idag gjorde jag och Helena en liten refreshing dykkurs eftersom det var 2 ar sedan vi dok sist. Allt gick jatte bra forutom att jag fick vatten i oronen och har det kvar fortfarande. Killarna drog ivag till nagot dykstalle och gjorde tva dyk. Linda fortsatte med sitt open wather i poolen har pa hotellet. Hon verkar ha klarat sig bra och har inte angrat sig.

Nu ar vi trotta alla tre sa tror nog att det blir en lugn kvall. Sa far vi se om vi dyker imorgon igen eller vantar en dag. Beror lite pa mina oron och Helena ar forkyld sa hon snorar nagot javulskt i sin mask.

hejhopp!!

Koh pangan!!

Halloo!!
Nu ar vi som sagt pa Koh pangan men om en timme aker vi vidare till Koh tao. Linda ska ta dykcert jag o Helena taknte uppdatera oss lite innan vi dyker i Aus.

I sondags var det fullmoon party vilket var helt sjukt kul! Har traffat en hel del skojiga manniskor som vi gick ut och at med forst och sedan satt vi pa hotellt och forfestade. Stranden var proppad med manniskor och det var sjukt bra stamning. Nar vi vaknade vid 11 dagen efter sa var det fortfarande folk kvar pa standen som festade.

Tyvarr har nastan alla vi har traffat har akt till Phi phi, men eftersom vi vill dyka sa blir det Koh tao for varan del. Annars ar allt bra med oss, Lindas kamera var borta i nagot dygn eller sa men sen hittade Helena den bakom en byra.

Hoppas ni har det bra dar hemma!
Vi har det underbart!
puss o kram!

(mamma, pengarna tog slut pa mobilen nar vi pratade men det kanske du forstod!)

Whooop

Jag ar inte bra pa att blogga! Men jag mar bra!!!! Jag lever!! Och min mage ar mycket battre! :)

Det borjar komma mer folk hit nu till varan kara o. Och det ar tydligen oppet hus pa varan balkong varje kvall.. Vaknar upp dagen efter stolar overallt, tomma flaskor overallt, men det har det val varit vart! :) God stammning har det i alla fall varit!

HADE!!!!!! Helena!!!


semasker!

Sodarja!

Nu ar vi pa koh pangan. Efter fyra (eller var det fem?) natter pa phiphi sa tog vi en svang over till Railey bay och Tonsai beach som vi hade hort skulle vara valdigt vackert och mycket mer lugnt an phiphi. Stamde bra! Vi bodde i en liten bungalow uppe i djungeln som bara hade elektricitet mellan 6 och 12 pa kvallen, traffade en svensk tjej och en australiensisk (?) kille som var trevliga och hangde mest runt. Paddlade kajak over till Railey beach och runt vid klipporna dar, det var javligt coolt! Sma grottor och grejer man kunde paddla in i. Den mesta fysiska aktivitet jag har utfort pa lange!! Eller kanske inte forresten, vi var faktiskt uppe pa view pointen pa phi phi dagen innan, det var en fantastiskt massa trappor och uppforsbackar.

Beachen har pa koh pangan ar typ helt uppaten av tidvattnet eller nat, enligt Annika o Helena var det inte alls sahar tva ar sen men jag vet inte, hur som helst sa tog vi iallafall en taxibat over till en strand en bit bort och har legat dar hela formiddagen. Bra vader, ganska stora vagor och valdigt lugnt pa den stranden! Skont, riktig semesterkansla.
Det ar over lag inte alls sa mkt folk har, jag ar an sa lange inte jatteimponerad av phangan men sa mkt som Helena hypat det kanske det inte ar sa konstigt?? Det kommer dock, tror de borjar trilla in seriost med folk imorrn.

Forsokte med bilder nu men det tar san javla tid sa jag pallante! Men vi hors folkens vi har det bra :)
PUSS


reeeegn

Ja dagen borjade ju iaf bra med sol. Vi smorjde in oss i 20 min och efter 1 timme borjade det osregna. typiskt! Och det regnar fortfarande, 8 timmar senare.. Helena har ont i magen sa hon ligger mest pa rummet och saver. Men efter regn kommer solsken. eller?!! Vi hoppas pa det!

Ha det bra!

phi phi!

Halloo!
Vi ar pa koh phi phi och har det hur bra som helst. Jag hade ju ingen aning om vad jag skulle forvanta mig, ar ju inte Thailandsexpert som mina tva kollegor har men den har on ar ju mysig som helst tankte jag skriva men de blev upprepning haha. Valdigt litet, valdigt billigt, valdigt mkt katter och djungel. Iallafall, det regnar lite pa oss men vi har legat pa stranden hela dagen idag, det ar lika bra att det ar molnigt sa vi kan sola sakta och inte branna upp oss fran borjan. Jag och annika sag ju ut som spoket laban x2, nu ser vi ut som ett rodsprackligt spoket laban och ett spoke en-nyans-over-ljusbla. Typ. Vi jobbar pa det.

Vi har valdigt lite planer och det ar skont, har inte pratat om vart vi ska aka efter phiphi men vi ska val froga runt lite och kanske forsoka hitta nanstans lite solsakrare. Vet inte om det finns dock, dom vaderprognoser jag lyckades hitta sag ganska regniga ut ocksa... Men det loser sig.

Min kamera ville inte funka med den har datorn sa nagra bilder blir det inte idag.
Nu ska vi upp till rummet och hanga lite och sen ivag och ata mat.
Hadee!

Framme!!!!

Da var vi framme i Thiland, just nu ar vi pa Phiphi. Vadret ar tyvarr inte det basta men vi lag pa stranden idag anda och jag ser redan ut som en tomat. Tyckte att jag var duktig med att smorja in mig men tydligen inte. Har istlallet fatt roda flackar overallt. Riktigt snyggt!! 

Resan gick valdigt bra for mig och Helena, men sjalvklart ska det vara lite action. Trots 5 timmar i London fick vi springa till planet. Vi lyckades ta oss till fel gate, flyget hade nastan samma flightnr och gick samma tid till bkk. Sjalvklart skulle vi till helt andra anden av terminalen. Men eftersom vi ar sa valtranade sa lyckades vi ta oss fram i tid.

I Bkk bodde vi pa Khaosan road och forsta kvallen spenderade jag och Helena med Helenas mamma och hennes thaivanner. Det var jatte trevligt, vi blev tvangsmatade och sjong karaoke. Sen tog vi var forsta massage.

Sondag morgon motte vi upp Pao (pappas jobbarkompis flickvan) och akte till Chatuchak market. Jag och Helena var valdigt trotta efter ca 4 timmar pa marknaden och ville val igentligen aka hem och vila. Men inget sadant skedde, vi var klara och tillbaka efter 7 timmar pa markaden!!!! Vid klockan 7 kom Linda och vi skyndade oss ivag sa snabbt som mojligt till en restaurang med Pao. Hon tog oss till en jatte mysig thairestaurang vid floden och bjod oss pa en underbar middag. Sen akte vi tre tillbaka till Khaosan road och gick ut och socialiserade oss.

Ikvall ska vi val ata nagon god thaimat och sedan tvinga upp Helena i thaiboxningsringen mot en forhoppningsvis svag motstandare. Onska oss lycka till!

Far se om det dyker upp nagra bilder snart, inte varldens snabbaste datorer har.

Hoppas ni fryser dar hemma, vi har det valdigt bra har i varmen!
Puss o kram!!!


att flyttstäda

fyfan
vad mycket skit
det står två fulla svarta sopsäckar i hallen + två vanliga sopsäckar och då har jag redan varit nere med lika mycket.
det är fortfarande grejer ungefär överallt men jag har ändå kommit ganska långt. alla skåp i köket är tömda, alla garderober är tömda, badrumsskåpet, alla byrålådor och bokhyllor. Allt jag behöver för att leva får tydligen plats i två resväskor och en IKEAkasse. Och en väska till. Och en byggmaxpåse med skor. Men iallafall.

Själva städningen har vi med andra ord inte kommit igång med. Förhoppningsvis så lyckades Helena och JanMichael få tag i städtanten från deras jobb (som dom väntade med att ringa till idag, vi har vetat att vi ska flytta i 1½ månad, i'm just saying). Annars blir det en rolig eftermiddag imorrn. Not.

Jag tänkte att jag skulle ta en bild men jag pallar faktiskt inte. Helena har min kamera också tror jag. Nej jag ska gå och lägga mig. Klockan ringer om... fem timmar eller nåt. Happy days!



Jag tog truckkort igår förresten. Yay me!

Nuejatrött. Pusspuss hadä

RSS 2.0