1 advent

Idag är det första advent. Tänk vad tiden går fort!
Jag har jobbat hela helgen, i fredags var det sjukt mycket att göra på jobbet men det gick väldigt bra för mig.
Så den här helgen har man gått hem med en del dricks i fickan, nice!!
Efter jobbet igår så gick vi som vanligt till Barfly. Efter det så var det nachspiel (efterfest) på Grönland hemma hos Eirik.

Idag var jag bjuden hem till Sofia på jobbet på lite advenstsfika. Det var jätte trevligt vi bakade lussebullar och pepparkakor. Sen hade hon gjort en jätte god hemmagjord glögg. Spelade spel gjorde vi också:) En perfekt söndag helt enkelt.

Nu är ja åter hemma igen med alla tjejerna:) Det är inte helt fel det heller!


Vaknat upp från de döda..

Hallå!!! Har ju inte bloggat på ett tag, så det har man ju fått höra lite. Men lugna er folkens Helena lever!!!

Är bara rätt så sliten när jag kommer hem från jobbet och har då inte orkat att sitta och blogga. Men nu ska det bli ändring på det!

Det går bra för mig på jobbet så jag e nöjd :) Har fått lite vin flaskor för att jag vart duktig och det tackar man ju inte nej till ;) Har fått bensin stopp vid en väg gren i en tunnel!!! Va inte alls obehagligt. Sen så har dom skickat iväg mig och Petra med bilen för att köra till ett ställe som hette Auli. Japp det tog väll 3 timmar för oss att ta oss dit efter att vi hade kört rätt så fel. Vi som hittar så himla bra här i Norge. Sen så hade vi ingen bensin heller så det var rena miraklet att vi tog oss fram på reserven.

Ja vad har hänt mer då.. Va på after work med jobbet i torsdags, det var jäkla kul. Sen tog vi det väldigt lugnt på fredagen i och med att alla va tvugna att jobba på lördagen. Så det vart en mysig middag på ett thai ställe som hette yayas med några tjejer från jobbet. Och på lördagen vart det vin med jobbar kompisarna.

Har även hittat mitt borttappade pass!!!!  Den låg i en springa i soffan så när jag la mig på golvet och tittade under soffan för att pilla ut mitt hårband så fick jag ju även mitt pass på köpet. Vilket jävla skämt.

Lön har man också fått så jag unnade mig lite shopping :) Så är det julbord med jobbet snart, så måste finna mig någon klänning!!!

Men men nu ska jag dricka en kopp chai tea och kolla på Mitt stora feta grekiska bröllop med tjejerna :)

Så lovar jag att jag ska försöka blogga oftare, även fast jag inte har något att skriva om..

Ha en trevlig första advent folkens!!!

Peace Bumbi

åka buss

nu sitter jag på bussen på väg till mormor :) tog med mig datorn men batteriet har fått sån fantastiskt dåligt batteritid så den kommer dö inom tio minuter... trist. antar att det inte ska sitta i men när strömmen går hela tiden så blir det inte så bra utan batteri heller.
förövrigt så har det blivit lite bättre med det, vi flyttade micron som elektrikern sa åt oss (tydligen var det ASfarligt att ha micro och kylskåp i samma uttag) och sedan dess så har strömmen bara gått några enstaka gånger. förhoppningsvis går det över helt.

jag är på svensk mark nu iallafall, men jag har glömt mitt svenska simkort till telefonen, det var dumt.
jaja
ha en trevlig helg allihopa :)

Mr handyman was here

Nu har elektrikern precis varit här. Men vi blev inte mer kloka för det. Han sa att allt såg bra ut och kunde inte hitta något fel. Typiskt!!! Han sa att vi ska försöka ta reda på vad som är på när strömen går. Men som sagt ibland går den mitt i natten när inget är på utom kylskåpet. Om vi inte hittar någon anledning till att strömen går så kommer han tillbaka och byter jordfelsbrytaren. Typiskt att det här ska hända oss!!!

Jaja snart bär det av till jobbet. Fick jobba igår på min lediga dag, men de betyder extra pengar i kassan:D

24 november idag!!!
Det betyder att det är precis 1 månad kvar till julafton.
Visst går tiden fort!:D

puss o kram
Annika


Team Jacob!

juste. vi såg ju New Moon igår också :) grymt bra var den!

och Helenabumbi påstår fortfarande att hon föredrar en karl som
1. är manisk och kidnappar sin tjej
2. förbjuder sin tjej att umgås med sin bästa vän
3. är svartsjuk som få
4. får henne att bli jagad av asfarliga vampyrer som vill döda henne för att sedan
5. sticka från stan och låta henne klara sig bäst hon kan
6. ljuger
7. är död
8. är kall och hård som sten. att hångla med en sten, låter det mysigt?
9. hela tiden har någon som är ute efter att döda karl ifråga
10. varken äter eller sover. men tittar på dig när du äter och sover. tittar. hela tiden. utan att ens behöva blinka. när du tuggar. och snarkar. och fiser i sömnen.
11. och ser ut såhär;

Framför en karl som

1. Är otroligt gullig och trevlig
2. Är din bästa vän
3. Beskyddar dig från ovan nämnda asfarliga vampyrer som karln ovanför fått att jaga dig
4. Kommer överens med dina föräldrar
5. Litar på dig
6. Är fantastiskt charmig
7. Lär dig att rejsa dirtbikes
8. alltid är varm och mysig
9. äter mer än du så du inte behöver känna dig som en fettokvinna
10. springer runt utan tröja och flashar musklerna typ.. jämt
11. Och se ut såhär;

 

i rest my case.


monday morning

jag gillar verkligen att jobba förmiddagar, helt sjukt va skönt det är att vara hemma vid tre och ha hela eftermiddagen på sig. idag var planen att umgås med ankan och slinga håret på henne, men hon blev inringd till jobbet och istället har jag tittar på ugly betty och somnat i soffan. fantastiskt skönt. innan dess hann jag upptäcka bästa grönsaksaffären (genom tips av jens, tack), billigare än kiwi och den på töyentorget, samt massa mer grejer. mango för 5 spänn. jatack!

annika har ringt elektrikern iallafall, så imorrn kommer han och kollar på lådan. strömmen har hunnit gå en gång sen jag kom hem, nån som vill gissa på hur många gånger det blir ikväll? Rätt svar får en bulle. Igår gick strömmen typ sex gånger medan vi var vakna, sen hörde jag att helena var ute och satte på en gång efter att vi lagt oss, och när jag var uppe vid två hade den gått, och när jag gick upp vid halv sex var den inte heller på... ska bli fantastiskt skönt att få det fixat. vid ett av strömavbrotten igår så lyckades jag sparka till en ölback som fröken persson placerat i hallen, och jag tror fan att jag har krossat en tå för till å från gör det jääääävligt ont i min fot! Stackars mig buhu buhu.

verkar som att det blir mornar för mig resten av veckan på jobbet iallafall. gooodie. och på freeeedag får jag träffa mamma!

vem släckte lyyyyyyyyyyyyset

fjärde gången sedan moa gick för en timme sedan. innan dess ingenting. det där jävla strömbrytarskåpet hatar mig. sista gången hann jag knappt landa med rumpan i soffan förrän strömmen gick igen.. suck.

flickorna är ute och svirar och jag sitter här i mörkret och gör väldigt lite. tittade tydligen nyss på whale wars men tvn funkar ju inte heller utan ström såeehhh
har jobbat min 5e lördag i rad idag och somnade första gången vid 20.45 i soffan. kalashumöret lyser med sin frånvaro. längtar till nästa helg när jag får träffa mammsen å pappsen å handla maaaaaaaaaat. iofs har dom tydligen mkt tullkoll på bussarna också men då kanske dom mest letar efter knark och sprit eller?

jaja måste väl sätta på skiten igen.. funderar på om det funkar att tejpa upp switchen så den inte kan åka ner? jättbra idé? mmm-hmm..



bio blev det inte heller för vi fick inga biljetter, men kanske imorn? Team Jacob!

..och nu var varmvattnet slut

Jaha, det är bara att bita ihop.. Linda skulle fräscha upp sig lite inför jobbet, men ikke de!! Nu har vi tydligen inget varmvatten. Förhoppningsvis så kommer det tillbaka strax. (lagom till att jag ska duscha) Propsåpet har varit på våran sida den senaste dagen så det är skönt.

Igår var jag ledig så då var jag ute på stan och sprang lite ärenden. Har hämtat ut min tågbiljett hem nu. Köpt hårfärg som jag tänkte Linda skulle hjälpa mig med någon dag. För vi som känner Helena vet att hon inte har tålamod till något sådan;)

Om 3 timmar bär det av till jobbet igen. Ingen helg för Annika den här veckan, jobbar dubbel på lördag. När Helena och Linda ska gå och titta på Twilight och äta popcorn. Inte alls avis....


Ska ni se den?

Puss o kram Annika

IGEN

nu gick strömmen igen... fem minuter senare... vafääään

bring on the elektriker..

men KYLEN OCH FRYSEN får gärna vara igång när man sover... ankan bankan! strömmen ska va på!



hursomhelst

jag fick sovmorgon imorse, fantastiskt skönt var det och jag var pigg och på bra humör när jag åkte till jobbet. behöver bara titta på naglarna för att bli glad, ja, så fina är dom. ja jag är tokig i mina nagellack. ja, det är okej om ni tycker att jag är knäpp.
jobbet gick segt, inte så mkt att göra, men jag borrade lite och trixade.. hehe och så hittade vi lite prisskyltar som skulle vart uppe på väggarna helst för ett tag sen, men dom åker upp imorrn!
på hemvägen pissregnade det vilket det visserligen gjorde till och från hela eftermiddagen, och när jag kom fram till huset så såg jag att det var mörkt uppe i lägenheten och så tänkte jag att hoppas hoppas att bumbi kollar på nåt på datorn med lamporna släckta, eller har tagit en liten tupplur, eller... självklart var hon inte hemma. och jag hade ingen nyckel. lyckligtvis för mig så kom det en annan tjej samtidigt som skulle in i trappuppgången så jag kunde sitta inne och vänta iallafall. ringde helena för att kolla vart hon var, stackarn var så trött så hon var gråtfärdig och stod och väntade på sin kollega som prompt skulle ha ett sälj till för att vinna en ipod, och dom får ju inte stå själva så hon stod kvar med honom... men när jag ringde så bestämde hon sig för att dra iallafall. förstår henne, hade inte velat stå ute i regnet på jobbtimme 11 för någon annans skull. så efter en halvtimme av musik och mobilspel i trapphuset så kom hon hem och vi fick lite mat och nu har hon stoppat ner sig i sängen.

Imorgon ska jag bara jobba till 11, sen är frågan vad man hittar på resten av dagen. Har jag tur så är Annika ledig, annars får jag leka sjäälv.. kan ju alltid måla om naglarna!



EMEN GUD jag googlade precis "trasig frys" för att hitta en passande bild till det här, OCH DÅ GICK STRÖMMEN IGEN. blahhhhhhhhh nu mailar jag Eivind så får han fixa hit en elektrikter. Inte okej!

vem är det som skojar med oss?!

Hmm vet inte hur många gånger våran el har gått. Proppskåpet sitter ute i trappuppgången så vi har funderat på om det är någon som skojar med oss och drar ner dom där nedrans spakarna hela tiden. Nu när jag kom hem vid kl halv 1 på natten så skulle jag gärna vilja ha lite lyse. Och nu vågar ja ju inte gå ut i trappen för att börja pilla på dom där spakarna. Så jag får sitta i mörkret och skriva...

hmm bitter Annika
puss o godnatt lampan ska väll ändå inte vara tänd när man sover.

en måndag med huvudvärk å Gossip girl

och så var det måndag igen ja.. vaknade imorse och hade ont i huvudet, vilket har hållit i sig hela dagen. riktigt segt, tog huvudvärkstabletter som hjälpte nån timme men sen kom den tillbaka och har stannat.
jag jobbade iallafall förmiddag idag vilket jag inte har gjort på jättelänge, eller ens alls knappt utan att ha något att göra efter jobbet. det var otroligt skönt att komma hem vid halv fyra och inte ha något planerat, så jag har legat i sängen med min huvudvärk och kollat på 6 avsnitt av Gossip Girl :)


jag kommer ihåg hur jag tänkte på det när vi nyss hade kommit hit, när man sprang runt med kartan i högsta hugg och var vilsen, att undrar hur det känns sen när man har gjort dom här gatorna till sina, det här hem och man vet hur allt funkar och det blir vanligt att vara här. Nu är det ju så, och man har skapat sig lite rutiner och man hittar, vet vad man håller på med och den här lägenheten känns faktiskt som hemma. Det är skönt. Jag trivs här.


OCH så hämtade jag mina nagellack idag. Miiiina fiiiiina naaaagellack jag är lyyycklig :) var ju tvungen å testa och det jag har på mig nu är tooooo die for. mwahahaha aj löves. Den här skönheten blev först att provas. Bilderna är inte mina, dom har jag lånat från Scrangies blogg (http://www.scrangie.com), bästa nagellacksbloggen!






nu ska jag låta helena kolla sista avsnittet vi har av Gossip. jag ska försöka sova tidigt för mitt huvud är fortfarande inte okej, och så har jag inte sovit ordentligt på ett par dar.

hoppas ni har det fint därhemma
puss!

trötta tjejer

Nu är det söndag och igår var det fest, vilket betyder att Töyen tjejerna är lite trötta. Igår var det fest hemma hos en ny kille på Helenas jobb. Så vi tog oss dit alla 3 med party humöret på topp. Kvällen slutade mycket bra och alla var glada. Idag har jag städat hela lägenheten och sen bar det av till Dennis och Jon.

Nu ska vi kolla True Blood:-)
puss o godnatt!

Fredags middag med lasange och muffins


Älsklingen var på besök!!       Mumma, jag gjorde lasange      Titta Carro! Muffins:-)

Det e dags för fredags myyyssss!!!


Hallå nu är det helg och jag e glad!!!! Slipper jobba imorgon så har hela helgen att slappa!
Veckan har vart bra! Fick en vin flaska på jobbet så den ska korkas upp ikväll hemma hos Klara. Sen så har det väll vart andra ting som inte vart så bra...

Va på väg till jobbet i tisdags och det var sista dagen för att lämna in sin rese räkning. Då jag lämnade in den sist så kunde jag ju även lämna in mitt busskort i och med att den redan har gått ut. Så där satt jag på tunnel banan och kom då  på att mitt busskort har gått ut....

Självklart kommer det fram en bitter liten tant, sträcker fram sin hand och säger kontroll. Hahaha klart dom ska kolla mig den gången man inte har kort på sig. För sedan när man väl fixar kort så kolla dom ju aldrig!!!!! Så där sitter jag och två till från jobbet och får en varsin bot. Men jag betalade på direkten så det inte vart lika dyrt! Men men den söög så nu e Bumbi fattig fram tills löning!

Men men nu ska man inte vara bitter över det! Boten e betald, jag e fattig och nu är det HELG!!!
Hur skönt som helt. Så ikväll bär det av till Klara där folk ska dränka sina sorger, glömma allt och ha kul :)

Imorgon bitti bär det av tidigt till Akker brygge då tre killar på jobbet som utbildar sig till team leader måste hoppa i vattnet!!! För att ta sig ett kallt dopp! Så för alla som vill få sig ett gott skratt kom till Akker brygge!

Nu ska jag hoppa in i duschen sen börjar fredagen!!!! :) Woohoo xxx Bumbi



plötsligt var man ledig

Mitt i mammas pojkar så ringde en av hovmästarna från jobbet och sa att det var så lite bokat ikväll så jag kunde vara ledig. Så nu sitter jag här själv. vad ska jag hitta på? Oj nu såg jag prcis att det snöar ute:)
Alla andra är ju på jobbet nu och Petra har åkt hem. Hur ska man sysselsätta sig själv?
Tror ja ska värma lite köttfärsås nu iallafall.

puss o kram

scones frukost med Petra

Vaknade vid halv 11 imorse och då var det dags för en mysig frukort med nybakade scones och tända ljus.
Men nu gick hon precis..:( Så nu sitter jag här själv i lägenheten och väntar på att klockan ska bli 3 så jag kan gå till jobbet.

Nu har vi fått in nya julmenyn med alla möjliga konstiga norska julrätter. Så vi har haft vin och mat smakaning på jobbet i 3 dagar i rad nu. Det är faktiskt riktigt kul att lära sig, men mycket!!! Blir förhörda nästan varje dag om viner och mat. Känns lite som att man är tillbaka i skolbänken.


Ja det här äter man i Norge på jul. Visst ser det gott ut med fårskalle!? Faktiskt bra mycket godare än det ser ut.

14h jobb, check

Det känns som att uppdateringarna kommer mer sällan? Trötta tjejer som jobbar massor och inte har så mycket å rapportera. Vardagen har definitivt infunnit sig. Men det känns ju fortfarande inte som i Stockholm, inte lika mycket man måste göra å fixa med, inte lika mycket folk å träffa, inte lika mycket av någonting. Eller jo, väldigt mycket mer matlagning, diskning, städning, handling, tvätt... Växa upp, någon?

Jag jobbade heldag idag, 14 timmar öppning till stängning. Det konstiga var att jag var pigg och glad hela dagen, tappade inte humöret och blev hungrig eller grinig sådär som jag vanligtvis blir när jag inte får mat var 4e timme. Gjorde inga misstag eller nåra konstigheter heller vad jag vet. Det enda jobbiga är att jag har ont i fötterna, i trampdynorna liksom. Har fått arbetsskor nu, såna skitsnygga med stålhätta och reflexdetaljer. Hård sula. Ont. Men annars är jag på topp!

Jobbar kväll imorrn, jag och Petra bestämde just att det blir sconesfrukost imorgon :) Sen blir det antagligen jobb lördag också, och sen kommer jag väl packa ihop i soffan på lördag kväll, som alla andra lördagar senaste månaden :P Jobb jobb jobb klirr i kassan!


Petra Petra värdlens bästa Petra

Igår när jag hade slutat jobbet så hade jag 2 missade samtal från Petra. Npgra minuter senare ringde hon upp igen och jag svarade. Vi pratade som vanligt om att vi sakande varandra och så. Sen när jag nästan ser porten så ser jag att någon sitter på trottoarkanten. Men eftersom jag inte har mina glasögon på mig så ser jag inte riktgit vem det är. Sen märker jag ju att det är vår självaste PETRA som sitter där!!!! Väldens bästa överraskning:-)
Nu var bara nästa grej, hur ska vi överraska Helena på bästa sätt. Petra ställer sig i duchen, eftersom vi tror att Helenas första besök sommer vara just där. Men nej hon står med mig i köket och babblar som bara hon kan. Tillslut frågade jag henne om hon inte kunde hämta en alvedon i badrumsskåpet till mig. Då hoppade Petra fram.

Nu gör Petra en omelett till mig, Helena är på jobbet och Linda gick precis till jobbet. Men jag är ledig och får vara med Petra hela dagen för mig själv!!!

Puss o kram nu ska ja äta omelet!


Värdens bästa Petra!

Klaga lönar sig! woho

Är det något min mor har lärt mig så är det att det lönar sig att klaga och stå på sig och få som man vill! Jag fick svar på mitt klagomail till Ruter som har hand om biljettkontrollerna idag, bötern är sänkt! Sparade just 150 nok på att klaga lite :) fett skönt.

Annars har det inte hänt speciellt mkt sen i fredags. Helgen var lugn, som det har varit på senaste tiden? Fredagkväll i soffan, sova, upp tidigt på lördagen och jobbade. Lördag kväll trodde jag att jag skulle hänga med Bumbi men då skulle hon iväg å träffa jobbarkompisarna så det blev det inget med! Men jag åkte hem till casa Kilimanjaro och träffade Moa och Daniel istället, kollade på Match point (Väldigt bra!) och smakade på bearnaisechips. Sen blev söndagen lika seg som alla andra söndagar. Framåt kvällen tog vi oss iallafall iväg å hälsade på hos Dennis, kollade IceAge och lånade hans internet! Han har 2mbitlina så nu har vi Desperate Housewives, The Hills, True Blood och Gossip Girl... Wohoo! Helena den svikaren kunde däremot inte "hålla sig" så när jag kom hem idag satt hon och kollade på Gossip utan mig... Skitunge! Jag som tänkte att vi skulle ha en trevlig kväll tillsammans och titta tillsammans, men tyyyydligen inte..






Synd om Annika

I fredags kväll började jag känna mig lite tung i huvudet och fick ont i halsen. Men lördag morgon var det inget att tänka på. För jag skulle jobba dubbelpass och vi hade sjukt mycket bokat (ca 250 gäster tror jag). Har aldrig varit med om ett sådant kaos förut. Alla människor kom samtidigt och allt tog slut samtidigt också. Så där stod man utan tesilar, socker, servetter, bestick och skulle fortfarande le och se glad ut när en gäst skriker och säger att dom vill ha en tandpetare. Men men vi var duktiga och klarade av dagen med flaggan i topp, trots allt kaos. :-)
Efter att ha jobbat 14 timmar utan en riktig måltid i magen så blir man ganska sliten kan jag säga. Så jag och Alexandra belönade oss med en pepsi på vägen hem till sängen.

Idag när jag vaknade så dunkade hela huvet och näsan hade börjat rinna mer. typiskt. Vill inte bli sjuk nu!!! Vi tog det iaf väldigt lugnt idag. Kollade först på film hemma, sen gick vi hem till Dennis och Jon och tittade på Ice Age 3 och en till rolig film.
Nu ska jag försöka sova bort min fökylning. Önska mig lycka till;-)

Juste GRATTIS pappa på farsdag! Saknar dig och mamma! <3



Ankan är sjuk

Bumbi har en identitet igen!!!!

Nu har jag äntligen fått mig ett pass!!!! Så nu behöver ni ikke fråga hur det går med det :D
Nu ska jag bara fixa mig ett bankkort!!!!

Lördag och jag har jobbat idag!!! Kom hem kl 6..

Så nu skall jag dricka vin med några på jobbet!!! Det är vi värda! :D
Hoppas ni får en trevlig lördag ni också!

In i dimman // Bumbi


90talskväll

kom hem till en tom lägenhet vilket är lite ovanligt. men tyst och skönt.
behöver inte sätta på musik heller, för det har grannarna gjort.
nyss var det beyoncé så det var ju okej ändå, även om jag föredrar att välja låt och tillfälle själv, men nu bytte dom till Jennifer Lopez och höjde volymen. Hej nittitalet! Suck..

Jag är bäst!

Fredagsmys med Dr.Macdoo hahahahaha åherregud det har var länge sen man hörde...

 

Idag hade jag en jäävligt bra dag på byggmax! :D Först fick jag egna kläder i rätt storlek. Sen snackade jag med chefen och han frågade om det var nåt jag undrade över eller hade tänkt på eller så? Jag vill ha ett skåp, sa jag. Jag vill ha Jarles skåp! Ta det du sa han, lägg Jarles saker i en sopsäck så kan han ta dom när han kommer. Haha så nu har jag bästa skåpet i "damernas" omklädningsrum, kläder i egna storlekar, och JOBBET. Det är nämligen så att det har varit en till ny kille där som började en månad innan mig, och sen jag kom så har det stått mellan mig och honom om vem som ska få jobba mycket. Och dom valde mig!! Jag är bäst! Så nu har jag löfte om mycket jobb året ut till att börja med, och är en av fyra "ordinarie" (jag blir ju inte helt ordinarie iomed att jag fortfarande bara kommer vara timanställd, men ändå) !

 

Kungen säger tummen upp för Gestholm!!


Det snöar över Oslo

Jag såg det snöa jag såg det snöa fy fan va äckligt det va!!!!!!!!!!!
Sen kommer slasket sen kommer slasket och alla ropar hurra!!!!!
...........

Nej nu ska jag inte vara sådan! Men vi vet ju alla hur det slutar. Vi alla tycker att snön är så himla fin i början! Det blir så mysigt och man får julstämning.... Ja men sedan då? Efter ett par dagar, då man står där ute i kylan, det är snöstorm och man ser ingenting eller så kommer man bara inte fram. Eller den dagen man knallar runt och det är äckliga slask pölar överallt! Ja det tycker väl ingen av oss av, i alla fall inte jag!

Men visst ser jag fram emot julafton som jag ska fira med familjen! Den stora julskinkan jag ska klämma i mig och de nybakta lussebullarna min syster har bakat! Att få åka pulka, men som jag ändå aldrig gör. Och visst jag kommer njuta av de fina vägarna där snön ligger sådär fint på alla träd och det blir så där himla mysigt...

Men ja för stunden, för sen kommer mörkret och alla äckliga pölar och man bara längtar tillbaks till dem lyckliga dagarna i värmen!








Nej då jag längtar inte tillbaks ett dugg......

Nej jag är inte bitter!!! // Helena

I waaants

ÖNSKELISTA












och bara för det kommer jag inte på nåt mer... men listan på grejer jag vill ha hemifrån är lååång!

jo jag kom på nåra till

dig!


och er!

fina bilder farmor lagt upp på Facebook


Ja lite har man nog växt till sig

snösnöspringspring

Kolla sidebaren! Det står att det ska snöa idag!

Jag har sprungit. Annika är ute och springer nu. Vi är duktiga!




muskel och gris

Det regnade men jag kom ut ändå!! Haha inte fan var det nåt träningspass å skryta med men jag var ute å joggade runt ett tag (20-25 minuter?) och kom hem helt död... Sen är ju frågan om det kan bli en vana. Håll tummarna!

Jag och Annika diskuterade att köra helstopp på godis och dylikt resten av november, med straff för den som misslyckas och nån trevlig belöning om vi klarar det. Får se om vi får med Helena på det också så blir det en utmaning! Renlevnadsmånad, någon?

 

Jobbet var jävligt lugnt både idag och igår. Ingen vill bygga när det regnar. Men vi fick leveranser idag så jag har stått å packat upp skruvar och snickarbälten och sånt skoj. Sen kom jag hem och så sitter Annika och äter lax och klyftpotatis! Måste också köpa lax, det är iallafall billigt här, 20 kr för fyra laxkotletter. Gooooooooooooooottt. Jag åt iofs tonfiskbaguette och tomatrödlökssallad och det var också jävligt gott.

Min chef är sjuk, han var och testade sig om det var svininfluensa idag. Svininfluensan är sjukt hypad här och nu verkar det ju ha gått ut nyheter om att norrmännen dör som flugor (iallafall flest dödsfall/antal medborgare) så det är mycket snack om vaccination och grejer. Igår när jag kom ner i centrum på väg mot mataffären så var det en jättelång kö över halva torget som jag inte fattade, och när jag kom tillbaka från mataffären så var den dubbelt så lång, helt sjukt. Vart tvungen å fråga en tjej vad det var dom köade till och det var vaccinering (jag trodde först att det var nåt folketshusteatergrejs eller nåt hahaha jag visste inte ens att det fanns en vårdcentral i töyen), plus att det står massa om det i tidningarna.
Hursomhelst så hade inte chefen svininfluensa. Så förhoppningsvis klarar vi oss ett tag till! Jag vet inte hur det funkar om vi skulle vilja vaccinera oss heller, om vi får göra det här menar jag? Bara man inte slutar såhär.. (ni har säkert sett den men ändå :D )


regn och rusk

Burrr....Nu börjar de bli kallt i Oslo..

:-(

precis när ja ska ut och springa så börjar det ösregna.......trisst!!!

Vad ska annika göra idag tycker ni?

Jag är ledig....

Joggingrunda som duktiga Linda eller ut och gå..?



Blev så sugen på att shoppa igår, annars får jag väl göra storkok igen.


Gå på bio med Helena och se Flickan som lekte med elden eller bara sitta hemma och se på tv..

Ja vi får se hur min lediga dag slutar:-)


Over and out!
/A

Ja må han leva uti hundrade år!

GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN PAPPSEN!!

Kom på nu att jag inte hade ringt på hela dagen, tänkte att jag skulle göra det på jobbet när jag hade rast men så hade jag ingen rast ;P Men jag ringer imorgon! Grattis grattis iallafall, du är bäst!


trötter

jag är så trött, så trött.. luften har helt gått ur mig.
det var hur lugnt som helst på jobbet idag, inte så konstigt iofs, jag hade inte heller velat bygga nåt i pissregnet som har fallit oavbrutet hela dan. jobbar eftermiddag imrogon med, ska bli väldigt skönt att sova ut.

eivind var ju här idag också och det var inga problem, han kollade handfatet men det är ju inte så mkt å säga om det för det sitter ju där det ska igen. han lämnade lite öppet för att han kanske eventuellt ska stanna längre i frankrike än planerat men absolut ingenting bestämt än. vi skulle ju bli väldigt glada om vi får ha kvar lägenheten längre!

annars har det inte hänt mkt idag, jag lagade lite mat och tvättade i förmiddags. sen kom jag till jobbet och blev dödstrött på en gång :P ska försöka motionera lite imorgon, det är helt sjukt vad dålig form jag är i.. märks i uppförsbackar och det känns inte helt ok!

nej nu ska jag faktiskt gå och lägga mig. och inte en sån när jag säger så och sen sitter uppe i tre timmar... mot tandborsten!
//L

Ny vecka = snart ny helg

Veckan har väll börjat bra. Fick dock för mig att jag vart sjuk då klara ringde mig och sa att hon skulle gå hem pga att hon var sjuk. Så började Steph prata om att det e så många på vårt jobb som har åkt på någon sjuka. Hon menare alltså att det är någonting som går på jobbet. Så där stod jag hyprokondiker som jag är och får för mig att jag har ont i huvudet och mådde illa...

Men det släppte i alla fall efter ett tag. Så då mådde jag inte dåligt längre, glömde väll bort att må dåligt så fick i alla fall 12 sälj idag! :P

Jag var förbi Europris sen och fyndade en adventskalender för 6.70 bara :D Har dock gått runt och suktat på en avendskalender med kinderäggs choklad men den kostar dock 199.90 kr lr nått!!! Rena jävla rånet för en adventskalender..
Sen kom jag hem och lyxade till det igen med lax och klyftpotatis :D Jag har nog aldrig ätit så mycket fisk i hela mitt liv som jag gör nu. Har tänkt över vad jag har i kylen och har kommit underfund med att det bara nästan består av någon sorts fisk. Om det inte e tonfisk så är det fiskpinnar, lax eller fiskpudding.

Men nu ska jag försöka börja läsa Harry Potter! Läste första sidan igår ca 15 gr men alla pratade i sovrummet så jag var inte så koncentrerad så att jag hängde med. Så ska försöka mig på det idag igen. Målet är i alla fall att komma över första sidan.

Så godnatt allihopa!!!


Här tar lill-sulan eran emot pris! Ta vara på ögonblicket!

Its once in a lifetime!


Ännu ett personalmöte

Igår var det dags igen, personalmöte. Vi gick mest igenom julborden, hur vi ska göra och förbättra. Efter att ha suttit och lyssnat i ca 2 timmar så fick vi provsmaka lite julöl och akevitt. Vi smakade allt ifrån alkoholfri julemunkholm till Nøgne øl med 8,5% alc. Faktiskt väldigt spännande att smaka så många ölsorter samtidigt. Får fram mycket smaker som man annars inte tänker på.

Här är några av dom vi smakade på
julesnadder



uuuujujujujuj

Söndag eftermiddag och det blev plötsligt väldigt tyst här, och vardagsrummet blev genast tre gånger så stort som för en liten stund sen. Moa och Steph har gett sig av till sin egna lägenhet, och det är lite trist för det har varit askul att ha dom här, men samtidigt väldigt skönt att slippa all packning och alla extra grejer som har legat överallt. Jag och Helena har börjat storstäda, vardagsrummet och köket är båda dammsugna och moppade, men sovrummet, hallen och badrummet är kvar. Vi har nattgäster en natt till för garaget som killarna ställde bilen i är tydligen helstängt på söndagar så dom kommer inte åt den :S norrmän är som sagt konstiga..

Imorgon vid elva kommer Eivind förbi också, jag mailade honom och berättade om handfatet, dels för att det kändes som the right thing to do och dels för att jag började bli lite orolig för att räkningen skulle komma till honom istället för till oss.. Men det gjorde den inte, den har kommit fram. 1299 hamnade den på. Så det är bara att hosta upp pengar, men det var vi ju beredda på.. Han ville kolla handfatet iallafall, trots att jag skickade bilder. Så det är bara att städa å feja så han ser att vi tar hand om lägenheten trots mindre olyckor!

En annan grej som är jävligt skum är att jag inte har hört nånting mer om min tunnelbaneböter. Jag mailade ju och klagade för att dom inte informerat mig om att jag bara hade behövt betala 750 istället för 900 om jag betalat på stället, och det skulle vara två veckors handläggningstid på såna klagomål men jag har inte hört ett knyst. 2½ vecka sedan var det jag mailade. Får ringa imorrn.

Min, Stephs och Moas kväll blev lugn igår, vi satt här och jag var döseg efter jobbet, sen tog vi oss iallafall in till stan en stund men det blev kort, jag var fortsatt dötrött och Moa var lite vinglig och alla tre är vi ganska fattiga så vi bestämde att det var bäst att ta sista tunnelbanan hem. Oslo saknar ju som bekant nattrafik, mellan 01 och 4.30 eller nåt sånt är det taxi som gäller. Eller promenad. Och dom nattbussar som finns kostar 40 nok, busskort gäller ej, så då blir det inte så stor skillnad att dela en taxi iallafall.

Ehnywayz.

Nu ska vi moppa lite mer och slänga i tvätt i tvättmaskinen. Sen väntar en ny arbetsvecka, dock blir den nog inte lika intensiv som den här veckan varit för mig... 50 timmar blev det, fem arbetsdagar.

Hoppas ni har det bra allihopa!
Pözz Linda

Halloween

Jäkligt lyckad halloween fest på jobbet! Jag gjorde ju fan succe även fast jag var utklädd till en banan, ful som jag var. Lisa kom fram till mig och sa att jag skulle försöka hålla mig lite nykter i en timme till typ. Fattade inte varför trodde vi skulle leka någon lek eller något. Men då visade det sig att vi skulle ha prisutdelning. Första priset skulle gå till månadens bästa säljare. Förstod inte riktigt vad chefen sa då han e norrman och pratar väldigt grov norska. Personen i sig hade bäst själj med mest kvaliti och alltid hade energi osv. Sen ropade han upp Helena Persson. Shit så där skulle jag gå upp och ta emot ett pris utklädd till banan och med en bag in box i handen! Jäkligt kul faktist! Då känner man sig ju i alla fall lite uppskattad på jobbet :) Fick ett diplom, en flaska vin och två bio biljetter.

Självklart fick jag också hålla tacktal.... Men men as kul ska tydligen vara ett jäkligt bra pris!
Såå WOOHOOO jag vart månadens bästa säljare :D

Festen i sig var jäkligt kul och alla hade verkligen gått in för utklädnaden.

Så ikväll kanske det blir bio med Annika om någon e sugen på att följa med :)

Hoppas alla ni andra också hade en trevlig halloween!!!

xxx Helena goes banana


RSS 2.0