Jag får jobba andra får leka banan

Snart bär det av igen till jobbet. Vi har fått besök av två killar från uppsala. Ena killen träffade jag och Helena när vi var på kryssing för typ 2 år sedan(!) Nu skulle tydligen han och hans kompis Jonas söka jobb här i Oslo så dom kom hit imorse med bil. Så nu sitter vi här jag, Helena, Steff,Moa, Micke och Jonas. Dom dricker öl och vin, men jag får inget för jag ska till jobbet om 30 min:-( Snart kommer även Klara från Helenas jobb för att dom ska sminka sig och göra sig iordning inför deras Halloween personalfest. Jag har inte bestämmt mig än om jag ska åka dit efter jobbet. Jag kommer ju sluta vid kl 12 så då känns det lite segt att komma dit. Men vi får se hur jag känner efter jobbet. Annars möter jag upp Micke och Jonas ute på stan iaf:-)

Imorgon får ni nog se en hel del vackra bilder på helena och hennes jobbarkompisar. Så håll ut, ni kommer skratta garanterat!

puss!

Inte en så bra dag

Fredagen vart väll inte riktigt som jag hade sätt fram emot.. Min dag på jobbet var en pina! Det var som att jag vore pest smittad och ingen ville prata med mig. Vart ju bara surare och surare så självklart förstår jag om ingen ville prata med mig. Fick bara iväg 4 sälj men jag fick ju faktist 17 sälj i torsdags som jag kan tänka på istället.

Igår fixade jag även pass! Så hoppas det blir klart fram till nästa vecka.

Fredagens planer var att sitta hemma med tjejerna och dränka min dåliga dag med massa vin och massa chips och dipp. Dock utan framgång, då jag inte mår så bra och fick ont i hela kroppen och var tvungen att gå och lägga mig. Så nu har jag sovit länge i natt så jag hoppas jag inte mår dåligt ikväll då det är Haloween fest på jobbet :)

Igår lyxade jag även till det med en lax och klyftpotatis med en god sås till! MUMMA

Men men nu ska jag nog städa lägenheten lite så det i alla fall ser lite fräsh ut när mina jobbar kompisar kommer :)

Tills vidare xxxxx BUMBI

rammstein-kväll

Flickornas vilda vindrickande kom av sig. Vi har däremot moffat chips i mängder och kollat på Idol och massa klipp på youtube.

Och jag har beställt mina älsklingar. Äntligen. Äntligen äntligen äntligen <3<3<3<3 Kom fort!

Sen har jag jobbat 10 timmar också, gick upp halv sex. Upp sju imorrn för mer jobb. Så det borde vara läggdags nu. Hahah jävlar va jag är för trött för att skriva nåt vettigt.

Får piggna till tills imorrn, antingen blir det att jag följer med Helena och Annika till halloweenfesten dom ska på. Fick ett sms av Anders Norrman också som är i stan, får se om jag lyckas träffa honom nåt. Eller så kommer jag däcka. Risken finns. Men vi åkte ju trots allt till Norge för att jobba och tjäna miljoner.

Det man jobbar i november betalar man halv skatt på i Norge, visste ni det? Det betyder 11,5 procent för oss. Kaaaaaaching!

 

Godnatt!


Fredags storkok

Nu har jag och Moa precis varit och handlat vin inför helgen:-) Så ikväll ska vi mysa upp oss i soffan alla 5 och dricka vin.

Jag har gjort storkok med hjälp från Moa! Vi lagade Köttfärsås och köttbullar. Tänkte att jag skulle tröttna på köttfärsås om jag bara skulle göra det. Så det fick bli lite köttbullar också. Jätte mumsigt blev det iaf!

Nu har jag mat för flera veckor känns det som.

Så här såg det ut;-) Kanske inte ser så gott ut på bild, men vi vet ju alla hur gott det faktiskt är med köttfärsås och hemmagjorda köttbullar. Så nu ska jag njuta av min goda mat och mitt goda vin på min lediga fredag:-)



Puss kram

Carros egobilder jag hittade på datorn...



Norway calling

Idag har jag pratat med två av mina storfavoriter, mamma och Carro:-)

Två väldigt olika liv fick jag höra.

Mamma skulle ut på golfbanan och slå några bollar med privattränaren.

Carro skulle till jobbet strax.

Det var jätte kul å prata med er!


Moa 21 år grattis!!

Igår hade vi ett födelsedagsbarn här hemma!
Moa fyllde nämnligen år:-)
Det firade vi med en Chokladkaka som Linda hade köpt dagen till ära tillsammans med Debatt på TV4.


Jobb och lite annat

Hallå hallå alla där hemma! Nu har jag precis kommit hem från jobbet. Det börjar bara bli mer och mer att göra nu. Igårkväll hade vi ganska mycket att göra. Restaurangen är stor så man får sin dos av löpträning varje dag. Nu sitter jag hemma och myser med Helena. Imorgon är jag ledig, då ska jag gör spagetti och köttfärsås:) mumms!!
Igår åkte jag och Linda till Euroshopper som ligger 5 stationer ifrån oss, vi köpte en massa korssade tomater och godis!! Bara 5.90 kr:) väääldigt billigt för att vara Oslo!

Juste jag har köpt en ny jacka från Zara:-) jätte fin mörkgrön dunjacka! Snart får ni se bild på den.

Å Carro svara i telefonen!!:) Saknar dig Carro!
puss o kram

trött trött trött

Onsdag och jag blir bara tröttare och tröttare för varje dag som går. Spelar ingen roll vilken tid jag kommer hem från jobbet. Även om jag kommer hem halv 6 så är jag skit trött när jag väl börjar slappna av. Så nuförtiden så blir det väldigt tidiga kvällar för tant Helenas del. Men början av veckan har i alla fall gått bra på jobbet så jag är nöjd och glad. Hoppas att det håller i sig.

Ikväll ska jag äta fiskpudding och potatis, får se om det bli någon succé... Måste ju numera laga min mat själv ;) haha nee då jag e faktist en väldigt bra kock :)

Igår var det som sagt tisdag som är = dusch dag, så idag kan jag bara slappa och ta det lugnt ;)

Tror jag börjar bli sjuk igen....

Over and out // BUMBI







jag har sagt upp mig! :D

jaaahopp godmorgon!
alla skulle upp runt åtta här så då vaknade jag också, aspigg. smart.
försöker streama tv men det går åt helvete :( fan vad jag saknar riktigt internet!


annars så är det bra. jag har sagt upp mig på teleperformance! väntar på besked bara om jag får sluta idag eller om jag måste vara där nåt under uppsägningstiden.. vill inte deet :( vet inte när jag får veta heller, antagligen inte förrän framåt 12-13-14 och då är det väl tveksamt om jag hinner med nåt byggmax idag. får se!

nej nu orkar jag inte med det här nu måste jag ha frukost!



Update 15:27:

Nu är jag inte telefonförsäljare längre!! Dom ringde och sa att jag kan sluta på en gång.

Aldrig mer!!


jag har gjort en upptäckt

alltså

dollarn står i typ 6.50. svenska kronor. sex-och-femti. BILLIG DOLLAR.

jag får lön på fredag för tredje veckan i rad. det är tisdag och jag har jobbat 25 timmar den här veckan.

snart är det jul.


my loves får komma hem till mig... äntligen!

the suedes

Syd Afrika Here I Come!

Loggade in på min mail nyss och fick se ett mycket trevligt mail från pappa. Nu är resan bokad o klar!! Den 28 december flyger Familjen Nordin till Johannesburg.


I helgen har ja inte gjort så mycket, mest jobbat. I lördags åkte jag hem till Dennis efter jobbet, där även Helena var. Vi tog det lugnt och tittade på film. Nästa helg när de Halloween så jag o Helena har köpt våra utstyrslar inför festen på hennes jobb. Så om en vecka får ni se vad vi hade på oss:-) Det ska bli jätte skoj!!

puss o kram

världens långsammaste söndag

och jag vill inte höra att långsammaste inte är ett ord!

jag, moa och stephanie tog oss upp vid elva, och drog tillbaka klockan så den blev tio. morgonpigga!
sen har vi inte haft nåt riktigt att göra på hela dagen.
lite frukost.
lite deg i soffan.
en dusch.
sen klippte iofs moa mitt hår det var väl dagens mest spännande event. otroligt skönt att bli av med dom slitna topparna!
sen kollade vi på en film. Along came Polly. Inte världsbäst.
sen tog vi en tripp till Bunnpris och köpte nudlar och knäckebröd.
sen kokade vi nudlar och satte på Sweet Home Alabama. Definitivt inte världsbäst.
sen blev vi väldigt rastlösa och tänkte spela kort men då skulle vi spela ett kortspel som krävde två lekar så det sket sig.
sen hängde vi mest i soffan och gjorde ingenting.
sen lagade vi middag.
sen kom annika och helena hem, kändes som att jag inte träffat dom på evigheter fast det var väl bara i fredags kväll.. eller annika träffade jag inte då för hon jobbade kväll och jag var dötrött och la mig tidigt.

mer spännande än så är det inte.
imorgon ska jag vara nere i grönland 06.15 för avfärd mot Baerum. jättehärligt. förhoppningsvis är chefen där så jag får prata med honom om hur det blir med jobb och allt... jag vill säga upp mig! haha vågar knappt skriva det här efter mailet vi fick förra veckan på telep om att man måste tänka på vad man lägger upp på facebook och i bloggar osv för skriver man dåliga grejer eller tex lägger upp bilder på att man festat när man sjukanmält sig så kan det få konsekvenser..! men men.

så det blir väl avfärd mot sängen snart om jag ska orka upp imorrn.
hoppas ni har haft en roligare söndag på sverigefronten
puss påerrrrrrrrrrrrrrrrr
/L

Lugn helg med massa pizza!

Yes jag gick faktist inte ut i helgen som jag sa. Men ändå så brände jag nog en del pengar..
I lördags så gick jag & Annika en liten runda på stan med Dennis och hans kompis Jon. Målet var en maskerad utstyrsel då det är maskerad på jobbet på lördag. Vi fan en varsin så får se om vi kommer göra någon succe.
Vill inte försäga mig för mycket om den om det skulle vara så att någon från mitt jobb läser bloggen. Men det tror jag i för sig inte!

Lördagen och söndagen spenderades sedan hemma hos Dennis & Jon, med pizza, xbox, rödvin, film, chips o dipp, godis och mera pizza!!!

Jag slog killarna i xbox i ett spel man ska slå varandra!! Hahaha så jäkla kul då Dennis mobbade Jon för att vara den första som torskat mot en tjej. Men som själv 15 minuter senare torskade han med :D ÄGDA!!

Jag vet jag har varit dålig med att lägga upp en bild på min nya frisyr men den gör ingen rättvisa på bild. Ska försöka få till en bild så man ser det :)

Nu är det söndag, alltså ny vecka imorgon.. BLÄÄÄÄÄÄÄ

Over and out // Helena

Budgetcooking med Gestholm pt.2 - Köttfärsås!

Halloez
Egentligen sitter jag mest uppe för att klockan ska bli tillräckligt mycket för att det ska va ok att gå och lägga sig, men jag tänkte dela med mig av mera matlagning. För det är jättejättekul att läsa om visst? Vänta bara tills jag börjar skriva om muttrar och mdfskivor och grejer....

Hursom
Jag fick lön i fredags så jag tyckte att jag var värd köttfärsås!
Och på Kiwi finns First Price som är typ EuroShopper, och då kan man köpa köttfärs på korv, 900 gram för 56 kronor. Asbilligt!

Köttfärssås Gestholmstyle

Ingredienser

900 g köttdeig på korv
3 gula lökar valfri storlek
3 morötter
1 låda champinjoner (10-12 st? small-medium)
1 burk krossade tomater med basilika och oregano
1 burk vita bönor i tomatsås
Tomatpuré, valfri mängd
Grillkrydda
Paprikapulver
Salt
Peppar
lite chilipulver
Vitlök, jag tog 3 klyftor
Oregano
Ketchup, valfri mängd

Gört like this;

1. Hacka lök, fräs i gryta/stekpanna om du har en jättestor med hög kant.
2. Dela champinjonerna i lagom bitar, ner i grytan.
3. Efter en stund ska köttfärskorven i, hacka sönder noga!
4. Krydda! Mycket.
5. När köttfärsen är stekt och inte rosa mer så ha i krossad tomat, tomatbönor, tomatpure, ketchup
6. Ha i rivna morötter nu
7. Låt puttra på medelvärme, ju längre desto bättre.
8. Koka pasta medan såsen puttrar.
9. Om nom nom nom!

Jag handlade allt utom morot, lök, ketchup och kryddor idag, 95 spänn blev det. Inklusive pasta alltså.
Nio byttor köttfärs blev det. 10 kr måltiden! Som hittat!

Bon appetite! Franska är fult. Ät och njuuuuuuuuuuuuuuuuuuut!



jag har fått jooobb :)

wooho! har provjobbat två dagar nu på byggmax och det har gått riktigt bra! pratade med chefen lite på telefon efter passet idag och han sa att jag gärna får komma på måndag så kan vi kolla upp vilka tider jag kan jobba i framtiden.. :) så det är greit! jag trivs grymt bra, grabbarna är trevliga och jobbet är ju.. helt annorlunda! kassajobb och en massa skruvar å vinklar å lister och grejer jag måste lära mig skillnaden på. men det kommer! har ändå lärt mig kanske åtta kassagrupper utantill, av 25 eller nåt, imponerade vart dom iallafall att det går undan! så det är braaa :D

men nu ska jag gå och lägga mig faktiskt, ska jobba imorrn med. Kvart över åtta ska jag va på plats nere i grönland för avfärd mot baerum.

Godnatt!


Klirr i kassan

Woohooo nu är det fredag och jag ska göra baguett med tonfiskröra tror jag :D Sen ska jag krypa ner i soffan och se på Idol med Steff och Moa :)

Denna vecka har varit en jäkla bra vecka, om man bortser från min döda mobil telefon. Jag har sålt 60 sälj tillsammans under hela veckan!!!! Det vill säga buchet!! Sålde dock bara 9 igår men fick in 15 sälj idag så det jämnade ut sig. Sen fick även en kompis två sälj idag så jag hade ju egentligen 17 sälj :) Personligt rekord.
Nä men det gick jävligt bra och då får man mer motivation!!! :)

Men nu är det jäkligt skönt att det är helg, och nej jag ska inte ut och leva rövara på stan som min pappa brukar säga. Jag ska bara vara hemma eller hemma hos någon kompis och ta det lugnt! Nu har jag även lånat en mobil av en kompis så nu är jag kontaktbar igen men dock har alla mina nummer försvunnit så det är bara att skicka dom! Dock till mitt norska nummer då mitt svenska också är borta ;)

Men ni får ha en trevlig helg där hemma i Stockholm samt kalmar och örebro! Och Tove ramla inte i någon trappa i helgen! Vi vet ju vad det slutar med... ;)

Peace // Helena


Norsk Lutefisk

Nu har jag smakat min första lutfisk. Kl 4 idag hade vi lutfisksmakning. Det var faktiskt ganska gott. I Norge så serveras den på ett traditionellt vis med ärtstuvning, mandelpotatis, baconkuber och senapsås. Och självklart pils och akevitt till i mängder. Så nu börjar julen närma sig, började servera lutfisken redan idag.

Lite info om lutfisken
Lutfisk är en maträtt som består av torrfisk som lagts i lut, för att därefter blötläggas innan den slutligen kokas. I Norge används torsk från Lofoten. Fisken avlutas genom att den i några dygn får ligga i kallt vatten, som byts en gång per dygn.


Någon som tycker om Lutfisk?

HAHA

Den här måste ni faktiskt kolla! Jag vet, jag brukar inte heller orka kolla videoklipp i bloggar, men gör ett undantag!!


det som skulle bli paella

Jag vet inte vad jag drömde inatt eller vart jag fick det ifrån - men imorse så hade jag bestämt att jag skulle laga paella. Saffran finns i annikas thaikryddepaket (och jo, visst fattar jag att det inte är samma saffran som man köper för tusen pengar för noll gram men ändå) och ris hade vi, grilladkyckling såg jag på Kiwi igår, en hel för 29.90 och lite grönsaker på det, så blir det väl inte så dyrt? Så det bar av till Kiwi, men när jag väl stog där så bestämde jag mig för att det fick bli vegetariskt ändå, min budget är trots allt mycket ansträngd.

Men! Det blev jättegott! Saffranen smakade som jag misstänkte inte direkt saffran men jag hade i gurkmeja också så det blev iallafall gult och fint. Och mycket! Kan varmt rekommendera denna rätt, recept kommer här.

Gestholms nästanpaella

Ingredienser, uppskattningsvis 6-8 port

5 dl Ris
1 stor gul lök eller två små
2 klyftor vitlök
1 hönsbuljongtärning
Saffran
Gurkmeja
Salt

Paprika
Champinjoner
1 vitlöksklyfta
2 tomater
Ärtor
Broccoli
Majs

Citron till servering

Gör såhär!

Fräs gul lök, vitlök och riset i smör i en stor kastrull. Tillsätt sedan vatten enligt risförpackningen, saffran, salt, buljongtärning och gurkmeja. Låt koka ungefär 20 minuter eller tills nästan allt vatten är borta.
Skär paprika och champinjoner i lagom stora bitar medan riset kokar och stek i stekpanna med smör och vitlök.
När riset nästan har kokat färdigt, lite vatten kan det vara kvar, så har du i ärtor, broccoli, tomat skuren i småbitar, majs och den stekta paprikan och champinjonerna. Rör om och låt allt bli varmt. Klart!
Pressa lite citronsaft över anrättningenm, kanske lite extra salt och njuuuuuuuuuuut!  



Sen går det ju självklart att variera exakt hur mycket som helst och ha i vad som helst egentligen. Men såhär gjorde jag och det blev asbra. Och mycket! Skulle uppskatta priset per portion till kanske... Grönsakerna jag köpte blev ca 25 kr, sen hade vi ris, lök, broccoli, kryddor, buljong hemma. Dyrt blev det inte iallafall.
//Linda

äntligen! som jag hade väntat! på operahuset alltså..

Jomen att kolla igenom alla gamla mobilbilder på datorn är ju ungefär samma sak som att sova? visst?
jag ligger iallafall i sängen.. eller soffan om man ska vara noga.

Det har inte hänt nåt speciellt å redogöra för, men början av veckan har känts ovanligt seg tycker jag. Tiden har gått så sjukt snabbt här så det hinner knappt bli tisdag förrän det är fredag, men nu senaste har varit mer långsam. Vardagslunket som börjar sätta sig kanske? Who knows..

I helgen fick jag iallafall min utflykt till operahuset som Helena och Annika berövade mig på när vi nyss hade kommit till Oslo. Moa och Stephanie och jag knatade upp för, ja taket blir det väl? Och utsikten var riktigt bra, åt vissa håll iallafall :D men det häftigaste är ju huset i sig, nåt sånt skulle vi ha i Stockholm!
Moa skulle ta en bild på mig också som bevis på att jag äntligen fått komma dit, men självklart så blundade jag och såg konstig ut så jag bjuder på den här istället;
(instruktionen var "spring nerför backen med sjalen blåsandes i vinden så tar jag en fin bild!" och visst är det så man säger också "om du springer och skrattar samtidigt så ser ingen hur ful du är"..? )


Och för er som inte vet hur operahuset i Oslo ser ut;

 

Nu ska jag försöka sova ett par timmar innan det blir dags att ringa Grata imorgon, 06.55 ringer klockan!

Puss på er allehopa

Lindaa


hår

Har ni märkt att jag har blivit blond förresten?

När luggen var ny;


Nu;



Eller blond kanske är fel ord men... gul? eller va den färgen jag har nu kan tänkas kalla.. au naturel är den iallafall!

Inte bara tomten som måste jobba under jul

Igår fick jag reda på att jag jobbar kväll den 22 dec och lunch den 23. Vilket tyder på att jag inte kan åka hem med Helena och Linda den 22 dec. Och det känns omöjligt att byta bort dom två passen precis innan jul. Så jag får helt enkelt stanna kvar och jobba och sen åka hem. Så jag bokade en annan tågbiljett den 23 kl 15.49. Så familjen ni får hämta mig kl 22 på centralen den 23 dec!!! Åhh nu när jag tänker på det så längtar jag jätte mycket. Det känns som att det inte alls är lång tid kvar till jul men när jag tänker på att vi inte ens har börjat med julborden än så känns det genast som en låång tid. Har ju inte tärffat pappa sen juni! Men sen blir det Syd Afrika med familjen:) Någon som är avis!?

puss o kram

Kan det gå sämre för Bumbi???!!!!

Jag är nog bland den klantigaste människan som finns på denna gjord. Och så bringar jag nog en jäkla massa olycka!!!! Så allt som finns runt om kring mig i min omgivning ligger i faro zonen.

Så sedan jag kom till Norge har detta hänt mig!

1. Tappade bort mina rosa, fina, braiga hörlurar!

2. Mitt pass blev helt plötsligt spårlöst försvunnen!

3. Jag fixade mig ett provisoriskt pass för 1300 norska, men som sedan bara räckte i 5 dagar....

4. Handfatet gick sönder.

5. Jag vaknade upp i Danmark när jag skulle av i Lund.

6. Påvägen till Lund eller rättare sagt Danmark så tappar jag även bort mitt svenska sim kort till mobilen.

7. Jag kan inte skaffa mig ett norskt bankkort förens jag har ett pass. Och ett pass hinner jag ju inte fixa då jag jobbar mellan 10 och 12 som är dom ända öppe tiderna på svenska ambasaden. Och ingen lön tilldelas till mig förens jag fått mitt norska bankkort.

8. Får besök av Linda och Sofie när jag jobbar. Har precis lagt i min mobil i fickan av ingen särskild anledning. Börjar därefter att hoppa runt för att bli varm i kroppen och mitt i denna rörelse så glider min mobil sakta ur fickan, ner mot den kalla marken. Yes det slutade ju med att hela min skärm är SVART! Bara en liten del i nedre hörnet ser man skärmen, men då det är en tuch screen så är min mobil i princip död och begraven....

Så snart har jag uppnått årets top 10 av onödiga saker som kan hända än. Om ni är smarta så undviker ni  att vara i min närvaro!!!!!

En sak gick ju i alla fall bra idag! Och det var på jobbet. Fick buchet på 12 sälj idag så uppfyllde då dagens mål som dom har på oss säljare. :)

Men men hoppas min lycka vänder snart! xxx Helena









jag ska provjobba!

Idag har jag, Stephanie och Moa varit på utflykt. Målet var Sandvika, jag skulle på jobbintervju eller vad man ska säga på ByggMax, mamma har dragit i sina trådar och fixat rekommendation på mig där så jag fick åka dit och snacka med dom. Och det var inga konstigheter, provjobb på torsdag och fredag och eventuellt lördag! Dom som jobbade där var bara killar, och han hade funderat på å ta in en tjej men det var ju inte så många tjejer som sökte jobb där, så förhoppningsvis ligger jag bra till redan från starten :) Mamma hade ju skvallrat om mitt förflutna som tyngdlyftare också så båda frågade om det hahah, och dom lät imponerade! Gick ju dock inte in på detaljerna, vilket man inte ska..
Intervjun var ju knappt en intervju heller, han sa att han inte brukade fråga en massa grejer eller läsa cvn utan att han gick mest på hur personen är, så är det väl ofta iofs, väldigt skönt iallafall tyckte jag. Högtravande personliga brev i cv är inte min grej.. hur man än skriver så blir det alltid så klyschigt och jag-har-en-pinne-i-häcken-aktigt. Det skulle antagligen mest bli kassajobb sa han iallafall, och lite allmänt hjälpa till. Det enda dåliga är att det ligger långt bort, först åkte vi pendeltåg 15-20 min (för 48 nok en väg!!! 96 turåretur!) och sen hämtade Måns (mammas kontakt) mig i bil och det var en bit. Men det ska tydligen gå bussar, och förhoppningsvis kan jag man få skjuts från stan med nån annan som har bil. Ska åka med Måns på tors.
Det ska bli kul å göra nåt nytt iallafall! Nåt som inte är dagis och vikariehattande. Och dom verkade jättetrevliga som jobbar där. Så får ni hålla tummarna för att det går bra och att jag inte tappar en planka på tån eller nåt sånt jobbigt.




statistik

Vi har ändå en stabil läsarkrets på mellan 10-20 pers om dan. Vilka är ni?
Dom som jag vet läser här är typ.. mamma carro anders missanki tove helenaspappa.. min pappa? jossan? petra? och det är vadå.. nio pers.

Vilka är ni andra?

Kommenetera!


ett kort inlägg woho

  1. Gäster är trevligt. Lägenheten ser ut som ett bombnedslag haha, fem tjejer med hela garderoberna med sig och så hamnar ju allt till slut på golvet. Nu har Bumbi iofs haft städryck och tvättat å grejat så lite bättre är det.. Men det tar nog inte många timmar tills det ser likadant ut igen!
  2. JAG ÄR HUNGRIG.
  3. Ingen har kommenterat mitt inlägg om min näradödenupplevelse. Jag känner lite att ni inte gillar mig.
  4. Vi har upptäckt Deli de Lucas kaffe/chaitémaskin. 10 kronor för en vaniljchaité som smakar HIMMELRIKE och lite jul. Eller vanlig chai som smakar lite kola. Och så kaffekort på det, var femte gratis!
  5. Både Annika och Helena har haft jobbgrejs idag. Söndag. Inte avis! Annika fick iofs mat tror jag.. avis.
  6. Vi blev ganska fula på nästan alla bilder som togs igår. Vet inte vad problemet var men dom bilderna lär inte dyka upp här.
  7. Annika klippte sig förra fredan, Helena klippte sig igår (rockerBumbi!) och jag klipper luggen hela jävla tiden. Men fina är vi.
  8. Nu har jag skrivit kort! Bra Linda!

Inflyttningsfest hos Sofie

Igår var det inflyttningsfest hos Lindas jobbar kompis Sofie! Med min nya look så vart jag jävligt taggad inför kvällen.
Efter en lång svettig promenad från Nationalteatern så kom vi äntligen fram. Om jag hade ont i fötterna!!
Ett + poäng till deras fräscha lägenhet.

Så där satt vi bland massa 90:or och bland dessa 90:or satt även tjejen vi tror har haft sönder vårat handfat!
Men vi hade redan kommit överens om att inte skapa någon dramatik där... Och jag kom heller inte ihåg vem av dessa blondiner det va.

Men sen så dyker det upp en tjej och sätter sig brevid mig och kramar om mig. Hmm kände jag denna tjej? Tydligen... Så säger hon - Kommer du ihåg hur mycket du skrek på mig sist, du var så arg!!
Haha jasså där har vi henne, tjejen som det talas om hemma i Töyen.
Så då börjar en diskusion om att vi då hade trott att hon hade haft sönder det. Men jag förnekade inte för henne att jag fortfarande trodde det. Men så sa jag till henne att det redan har hänt och att vi ska strunta i det och istället ha kul. Men tjejen tror fortfarande att jag är arg på henne och vissa hör ju det dom vill höra. Så hon trodde att jag hade sagt att jag struntade i henne. Så hon pratade med Sofie och Sofie kom och pratade med mig om att Louise vill bli vän med mig. Men sen sa Sofie själv att om Louise blir för mycket ska du inte tolerera det, för hon blir tydligen aggresiv när hon dricker alkohol...

Så just då vart allt bara så jävla uppblåst. Som jag försökte säga så skulle vi strunta i den diskusionen då annars skulle jag bli arg tillslut. För personen som gjort det kommer ju aldrig erkänna. Men detta skulle ju självklart lösas så jag och Louise gick in på ett rum och skulle ha deep talk. Hon frågade mig vad hon skulle göra för att jag skulle tro henne. Men som sagt jag tror fortfarande att det är hon och det kommer nog jag alltid att göra. Men the drama queen gav i alla fall upp tillslut och det vart väll någon sorts konstig fred mellan oss..

Sen drog vi in till stan och skulle möta upp mina jobbar kompisar men dom virrade bara runt så vi hamnade på Dus eller vad det nu heter där Annikas jobbar kompisar satt. Efter det svängde Linda och jag förbi en sväng på Mc Donalds och köpte chees burgare och sen tog vi en Taxi hem.

En ändå inte allt för vild kväll men heller inte en allt för lugn kväll heller.

Ikväll har vi besök då vi ska ha en mysig tjejkväll med Tacos!!! Om jag ser fram emot det! MUMS

// BUMBI


Tänkte bjuda på några bilder från när Petra, Carro & Tove var på besök i kära Töyen!

Petra helgen!

Tobbe, Malin & Jon.

Ölspelet är igång!!

Niko & Rehman från mitt jobb



Fest på Töyen


Snygga tjejerna på Åpen bar


PETTI!!!!!!<3


Carro & Tove helgen!


Veronika & Klara från jobbet


Tove kom som sagt och tog festen med storm!!!


Min födelsedags middag på Fridays :)


Kan någon hitta Carro?


Så här kul hade jag på min födelsedag!


<3



Nu får ni alla komma tillbaks snart!! Jag saknar er :)

Nu har Bumbi varit duktig!!!!

Bumbi is back!!!!!!!!

En liten överblick över vart jag har hållit hus...

Befann mig först någonstans mellan Lund och Malmö då min syster skulle gifta sig!!! Påvägen dit hamnade jag som sagt lite fel. Jag vaknade troligtvis upp i Danmark, Sverige var det då inte!! Men det stora mysteriet där är hur jag kom över dit! För jag har inget minne av att jag åkte över en lååååång bro men tydligen så måste man göra det för att komma dit... Hmmmm

Bröllopet var fint och Maria var så himla fin! Ska slänga upp en bild på det fina brudparet.. Många tårar vart det både under cermonin och när jag skulle ge min lilla present! Så nu vart famlijen Persson ännu större.
Tal höll jag också! Som vanligt så är jag självklart inte direkt förberedd, klantigt av mig men det gick väl helt okej.

Brudparet!!! :)


Famijen Persson

Mr Junior själv & Syster



Killarna


Men en trevlig helg var det förutom att jag vart allergisk mot katten!

Sen kom jag hem ensväng men åkte iväg direkt morgonen efter för att dra iväg på hytte tur med jobbet!
Vi var kanske cirka en timme från Oslo i en stad eller var man nu ska kalla det för som heter Fredrikstad!

Sålde väll lite si sådär men ändå ett ok för min del. Hade minst 6 sälj en dag, men jag avslutade veckan i alla fall med stil! Hade 16 sälj i fredags caaaaching!!! Hade igentligen 17 men gav bort det till Klara.

Veckan gick fort då man hade kul men det är ändå skönt att vara hemma igen! Och hemma i Töyen befann sig Emil!! :D en kompis från Thailand. Så han är här över helgen. Jag som skulle ta det lugnt för att jag är sjuk men det blir nog troligtvis inte så! För idag är det lördag och det är redan massa olika förslag till vad vi ska göra så jag kommer nog inte få ta det lugnt...

Nu är Lindas kompis också här som har flyttat till Norge. Så dom ska ha datorn nu så dom kan leta lägenhet!

Hej då!!! // BUMBI

näradöden i tunnelbanan!

Nu är det fullt här! Helena kom hem samtidigt som jag kom från jobbet och har babblat oavbrutet sen hon klev in i lägenheten. Det känns lite som att det kom fyra pers till, men det är bara Bumbi :D

Jag har varit igång sen åtta imorse, jobbade i en kantine nånstans en bit bortanför majorstuen, väldigt skönt ställe, litet, lugnt och inte så mycket folk. Vi blev klara en timme tidigare också, så jag slutade två och tänkte åka hem och hänga lite med Moa och Stephanie innan teleperformance. Men på tunnelbanan mellan majorstuen och nationaltheatret så vet ja inte riktigt vad som hände, men tåget krängde till och det började flyga massa gnistor utanför fönstret på ena sidan av vagnen och det fortsatte medan vi åkte i tunneln. Sjukt läskigt, det såg ut som att det var väggen på tåget som slog i väggen på tunneln men det kan ha varit något på spåret också. Hur som helst så kändes vägen fram till nationaltheatret väääldigt lång för tåget bromsade inte in eller nånting, och gnistorna flög och det kom rök och det gnisslade och skrapade som fan. Och sen slocknade hälften av lamporna och jag trodde lite att det skulle börja brinna eller nåt och att vi skulle bli instängda i en tunnelbanetunnel och dö. Men vi kom fram till nationaltheatret och det rök som fan från spåret, precis i vagnfästet på den vagnen jag satt i, men folk satt kvar å var helt lugna å javettefan. Jag gick av iallafall, tänkte inte åka vidare med det där tåget! Men det åkte inte vidare, det var stopp i tunnelbanan halva eftermiddagen sen. Sen mötte jag upp Sofie som precis hade sett polis och ambulans hämta upp en död människa (uteliggare trodde hon för det låg massa uteliggargrejer runtomkring där) vid Stortinget.. så det var en händelserik eftermiddag!

Och på teleperformance så stod klockan still och jag sålde ett avtal å skickade två kuponger till en snurrig gubbe på nån ö som hade ett hus å betalade sin döda pappas elräkning å javenevad. Jag vart helt spattig, pigg i huvudet och skakigtrött i kroppen, tror det var blodsockerfall efter vaniljchaitéet jag drack medan jag vändade på Sofie..

Nu sitter vi i soffan och glor tv, Moa och Stephanie gick precis och la sig, jag blir nog den som får klämma ner mig mellan dom om nån timme. Trångt men mysigt?

Nuu har jag skrivit för långt igen. Hoppas ni har det bra där hemma!
puuuuuuuuuuuuuuuss

Kikärtsbiffar till lunch

Idag har jag och linda lagat kikärtsbiffar. Trots kikärtor i hela köket så blev det riktigt bra tillslut. Tycker att ni borde prova på det hemma själva.
Här har ni falafel a la Annika & Linda

Ingredienser
5 dl kikärtor (hårda, ej sånna på burk)
curry
Salt
Peppar
(gärna persilja om ni har, de hade inte vi råd med dock)
lite olja för att få dom lite kletigare
1 gul lök
1 röd lök
olja till stekning

Så här gör du:)

Lägg kikärtorna i dubbelt så mycket vatten kvällen innan.
Dagen efter ska de ha svällt till dubbel stl.
Mixa alla ingredienser tills det blir en slät smet.
Gör små bollar som du sedan plattar till lite, så de får en större stekyta.
Hetta upp en stekpanna med ganska mycket olja.
När oljan är varm lägger du försiktigt i dina biffar.
När de har fått färg på bägge sidorna är de klara!:)
Vi åt dom ihop med en vitlöksås och ris. Mycket gott!


A day in the life

...at Teleperfomance!!!!!

Först kommer man in och sliter av sig jacka och halsduk (iallafall jag) för det är asvarmt på det där jävla stället.
Sen möts man av det här:



Ingens mamma jobbar här.
Å här sitter jag.



Och här har vi fröken som livar upp arbetsdagarna quite aloadz (ramen är fin också JA)



Och när vi inte säljer ser vi ut såhär..



Och såhär



Den som sålde flest över målet (som är 4) fick presentkort på 250 kr som gäller typ överallt. Detta var alltså tisdag. Eh ja.. Nästa bild.

När det blir för segt tar man toapaus



Jag kan sammanfatta större delen av den norska befolkningen med ett ord



Strömpriserna de senaste 10 åren. Viktig info. Eller inte. Men måste ju ha nåt å titta på mellan samtalen.



Och det här är vad jag säljer!



Jocke (vänster), Robert (ryggen mot) och The Boss



Och sen vill Sofie gå hem!



Så då räcker det.
Hej!

Meghan

Meghan Tonjes - tonjesml på YouTube. Galet duktig. Lyssna!



min dag i bilder

sen har det inte hänt så mycket mer!

lite bilder


Puh var och hälsade på oss:)


Linda snygg!!


Glada pojkar innan matchen


Jag i nya glasögon och nytt hår


Puh ser lite sliten ut

Vi var glada ändå för vi fick gratis öl, trots förlusten...

rubrikrubrik

Jag tänker hela tiden att jag ska skriva nåt här men det har inte blivit av
Helena är borta fortfarande och det känns lite som att jag och Annika är ett gift par haha
iallafall när vi lägger oss samtidigt och läser lite i varsin bok och sen släcker och vänder ryggen mot varann :D
men en sämre fru kan man ju ha, idag när jag kom hem från jobbet helt utsvulten så hade hon lagat korvstroganoff som stod färdig på spisen! god var den också.

Grata levererade som sagt idag ja, men dom ringde inte förrän 10.15 när jag satt och åt frukost så jag fick asbråttom. Jobbade 11-15 utan rast och utan lunch och åkte direkt till teleperformance där det gick skitdåligt rent ut sagt. Alla dumma norrmän var väldigt sura och slängde på luren väldigt hårt i örat och ville inte alls prata om Norges Energi. Så jag sålde noll elavtal idag. Och klockan stod stilla. Så det sög. Nya tag imorrn! Fick iväg tre igår iallafall, egentligen fyra men en svarade inte på smset :(

På torsdag blir det fullt hus här hemma, Moa och Stephanie kommer och sover här nån/nåra nätter innan dom vet exakt vart i Norge dom ska ta vägen (dom ska också jobba), och så kommer Annika å Helenas kompis Emil hit och bor hela helgen. Ju fler desto bättre, right? :D Vi kommer iallafall inte behöva känna oss sällskapssjuka och ensamma. Det är trevligt!

Nu är det sovdags. Godnatt allihopa!


Ensam hemma

Kom nyss hem från jobbet. Här hemma var det svart och tyst. Inte riktigt det man längtar hem till när man är själskapssjuk. Jobbade lunch idag iaf, det var en del att göra men det gick bra. Fick faktiskt en otroligt god personalmat idag. Ugnsbakadlaxfilé med potatis och en räksås med dill. Mycket gott!
Pratade precis med Helena på telefon. Hon är bortrest med jobbet i någon stad utanför Oslo. Hon verkar ha det bra. Dom bor tydligen i små stugor och idag skulle de äta tacos. Får se vad det blir för mig och Linda (troligtvis korv som vi har i kylen). Hon hade iaf sålt 7 st igår och idag hade hon sålt 8. Så det låter ju bra.
Linda fick jobb imorse av Grata, tror det var på universitetet. Trodde aldrig de skulle ha något jobb igen, men när man minst anar det så dyker det upp. Kul för Linda, det behöver hon!

Nu sitter jag mest och väntar på att mamma ska logga in på Skype, vill säga att jag får ledigt att åkta till Syd Afrika!!:)

Nästa vecka kommer lutfisken på menyn hoppas ni är sugna:P Jag får provsmaka på onsdag:S


Puss o kram

många besvikna svenskar i Norge



Vad hände Sverige!!??
Igår kväll åkte jag och linda in till Stortinget för att gå till Harrys och kolla på Sverige-Danmnark.
På Harrys mötte vi upp Puh, Rullit, Robcob, Bercovish och några utav deras kompisar.
Dom hade bokat ett bord precis vid pissoarerna, mycket trevligt! Nej men faktiskt så var det riktigt bra, vi hade ett litet bås för oss själva med egen tv. Som ni alla vet så söööög det att Sverige förlorade även denna match mot danskarna. Vi hade ju matchen!!Eller hur!? Ja ja sport kan aldrig vara rättvis. Men nu blir det nog inget Syd Afrika för Sverige 2010:(

Efter matchen så gick jag och Linda till Tobbes trändiga nattklubb, där han jobbar som bartender. Måste tyvärr säga att det var största skämtet. Först en vakt som står och inspekterar våra leg i en evighet innan han släppte in oss. Bakom drapperiet så står det en kassa. Det kostade alltså pengar för att komma in. I den lilla lokalen så stod det en dj och en bartender (som inte var Tobbe). Det var alltså det som fanns där inne!!! Så jag och Linda hade inte så stor lust att betala för att komma in i en tom lokal. Så vi gick istället till Barfly och drack öl med min restaurangchef Björn. Kvällen slutade med en kebab i handen och sedan en taxiresa hem.

Over and out!

Halva håret är borta!!!

Äntligen har jag klippt mig!!:) jag är så lycklig över det.
Vaknade upp i förrgår och tänkte, Nej! nu ska jag blippa av det här håret!!
Så det gjorde jag. Gick ner till Töyen c och fick en tid 30 min senare.
Nu är håret till axlarna, dvs att ca 2 dm är borta. Jag blev faktiskt riktigt nöjd men bäst av allt, Slippa kamma håret i 30 min, föna i 30 min!!! Nu undrar ni säger hur det ser ut, eller hur!? Men har tyvärr ingen bild än. SÅ ni får fortsätta gå in och läsa på oslojentorna så återkommer jag med en bild så snart som möjligt!

Puss o kram!
Heja Sverige!!!!

vad ska vi göööööra

Godmorgon(eftermiddag)

Vi har ingenting att göra. Helena är i Lund (fast åkte fel och hamnade i Danmark, haha) och vi är lediga och har inte så mycket för oss.
Sverige - Danmark ikväll och den vill vi se men vi vet inte vart. Det verkar som att typ ett ställe i hela Oslo visar matchen, så nämnda ställe lär ju vara proppat från 2-tiden på eftermiddagen eller nåt kan jag tänka mig.

Annars händer det inte så mycket. Vi vaknade vid 20 över 12 av sms i telefonen. Rullgardinen i sovrummet är lite för bra, det blir så mörkt så man vaknar liksom inte av sig själv.

Igår jobbade Annika dubbelt och på telep så fick vi lite "peptalk" blandat med varning om att om vi inte börjar leverera kanske projektet vi jobbar på läggs ned för att vi inte drar in tillräckligt med pengar. Efter jobbet fick jag med mig Jocke hem som middagssällskap och så hann vi se slutet på Idol. Sen när han drog hängde jag själv och började kolla OC och åt popcorn. Meen Ankans thaidvd hängde upp sig så jag fick bara se ett halvt avsnitt :(



Bumbi viiiiiiiiiiiiiiilse

God natt Oslo & Godmorgon Lund!!!!

Snart lämnar jag våran lägenhet på Töyen för att träffa min familj! :)
Förstår nu vad min pappa alltid menar med att jag alltid är så stressad när jag gör saker och ting så allt blir en stor röra! Kom hem från jobbet och har ändå 2 timmar på mig att fixa färdkost till den långa bussresan och att även packa min väska! Har inte kunnat göra något av detta i ett lugnt tempo. Vart så stressad att det kändes i magen och det roliga är att jag inte ens är stressad... Hmm till och med nu när jag skriver här är jag stressad.

Kan nog behöva en lång busstur och varva ner mig lite. Men nu mår jag illa och måste fixa resten, vad det nu är..

Har inte träffat Annika sedan i tisdags då vi alltid går om varandra! Så det kommer va ett långt tag nu tills jag träffar både henne & Linda igen.. Frågan är om det bara inte är en befrielse?!

Men men nu ska jag kolla så allt är fixat och klart så jag inte glömmer något!!!


Hejdå räkorna!!




Hej familjen!!






Handfatet fixat

Handfatet är på plats igen.
Gubben som var här och fixade ville inte riktigt säga vad det skulle kosta men när jag tjatade lite så gissade han på 1500, får se om det blir den faktiska slutsumman eller inte, men det var iallafall inte så farligt som jag var rädd för.
Mycket pengar, absolut, och väldigt onödigt, absolut, men det kunde varit värre.

Det är klart att man räknar med att det går sönder ett glas eller att nån spiller rödvin i soffan när man har fest - men att inte bjuda hem sina polare för att risken att någon sätter sig på handfatet så att det lossnar från väggen?? Nä.

Dom som vi tror gjorde här lär väl inte vara välkomna tillbaka iallafall.. nånsin.


Så inga mer pajade handfat nu!


Modevisning med smycken

Kom till jobbet idag, då visade det sig att jag och Johanna skulle jobba med en catering till en smyckesaffär på Karl Johan. De har tydligen en årlig smyckes vising då dom bjuder in rika tanter och gubbar och bjuder på mat och modeller går modevisning och visar upp alla smyckerna. Jag kan ju säga att man blev LITE kär i sakerna som fanns där inne. (tänkte på dig mamma du skulle trivas där inne!) Det var tydligen någon norsk topmodell som var där och gick catwalk men jag kommer tyvärr inte ihåg vad hon heter. Men mitt under modevisingen så svimmar en kille i publiken. Men 15 min senare så var modevisingen igång igen.

Några småsaker jag önskar mig i julklapp från Georg Jensen, billigt och bra!:P






Dagens ros går till......

Haha hallå alla!!
Idag stod jag & Klara i Lilleström och sålde Omega 3! Ligger cirka 20 minuter kanske från Oslo.
Dagen var trög! Det fanns ju inga människor där.... Så sista timmarna stod vi där alldeles för övertrötta, frysna, ensamma och bara flummade oss.

Dagens ros går till de här två norska killarna nedanför som dök upp från ingenstans!!!

Jag försökte sälja in lite omega 3 till dom men ena var bara 17 å den andra 18 så det var ju rätt så kört då dom antagligen bor hemma och inte betalar ett skvatt! Så när dom lämnar oss för att gå in i butiken så skämtade jag till det lite med dom och sa att dom gärna kunde köpa med sig holiday dipp till oss. Dom kommer sedan ut från butiken men icke med någon Holiday dipp! Dom sa att den var slut, och det skulle jag kolla upp lovade jag dom!

Men som sagt allt var ju bara på skämt, trötta som vi va! Men kanske efter 20 minuter eller så, så kommer dom tillbaks med en påse och slänger upp både chips, gräddfil och en holiday dipp!

What a fuck??!!!! Hahaha ja det var ju lite pinsamt men dom var absolut inte arga, dom ville väl troligen bara skämta tillbaks! Men där stod i alla fall jag & Klara med chips och dipp! MUMS

Dom här två änglarna förgyllde verkligen våran kalla och tomma kväll!



Så jag måste ju då säga att jag nog passar för säljar jobb då jag är en jäkel på att övertala ;) haha
Fick dock bara iväg 5 sälj idag men det fanns ju faktist inga människor där! Och igår fick jag iväg 9 så det e helt okej kände jag! Men imorgon så ska jag ge gärnet innan jag drar mig till Lund! Jag ska ha 12 sälj!!!

Har lagat mat :D Det vart Klyftpotatis och tonfiskröra! Mums Sen gick strömmen! Inte kul då man sitter i vardagsrummet och självklart blir kissnödig när allt detta händer! Gå på toaletten vågar man ju inte i mörkret då svarta madam kan dyka upp... Men Linda kom nyss hem och räddade mig!!

Men men over and out!! Kramar Helena






Vinsmakning

Igår var jag ledig så jag åkte till banken för att fixa ett bankomatkort. När jag satt där så ringde dom från jobbet. Fick panik och tänkte inte nu igen. Men jag skulle tydligen inte jobba, kicki skulle bara påminna mig om vinsmakningen som skulle börja om 15 min. Där satt jag med 5 nummer kvar till att få hjälp. Blev något stressad. Men som vanligt på christiania så är allt försenat. Jag kom 10 min försent men då hande ingen annan kommit än så det var ju tur. Tillslut satte vi igång iaf, vi fick prova en Franciacorta som är ett mousserandevin men som är producerat på samma vis som en champange. Två vita viner och tre röda viner. Det var faktiskt jätte intressant att höra på någon som faktiskt kunde något och som hade tid att lära ut. Så nu kan jag iaf rekomendera lite fler viner ur vår vinlista på 300 viner:)

Så här ser dom ut om ni är sugna;)

Franciacorta Brut    Collio Pinot Grigio   Cometa   Valpolicella Classico   
Cuveé Prestigé
Planeta     Ripasso Superiore


Chianti Classico Dolcetto Dogliano
Fattoria Nittardi     Pianezzo


Lite bilder från p-festen:)

Mohammed, Kicki, Anna och Johanna


Geggan, jag:), Louise, Atle ska spela guitar heroes!!!Vi var dock sämst:(


Dom var snäppet bättre...


Johan och Marilou kör gärnet!!


Kine, Charlotte, Marilou, Geggan


Festfixarna; Geggan, Calle, André


Blev inte alls avis på att dom vann den där....


Tacos är gott!


Charlotte och Terje kör en sista gång innan Openbar

bajsdag

Om måndagen var bra så blev tisdagen desto sämre.
Den började bra, jag och Ankan sov till halv 12 och gick sedan upp och storstädade. Dammsuga, dammtorka, moppa, plocka undan allt. Väldigt väldigt skönt.
Sen skulle jag till jobbet. Allt lugnt. Sätter mig på tunnelbanan.
1 sek senare står det en gubbe brevid mig och visar leg på att han är biljettkontrollant. Mitt månadskort gick ut 4 dagar sen och jag har inte hunnit/egentligen haft råd/känt mig motiverad till att köpa nytt. Det är nämligen så i den här stan att dom inte har tunnelbanespärrar. Eller biljettkontroll när man går på bussen/trikken. Eller jo det finns iofs spärrar, men seriöst, såhär ser det ut:



Det är alltså typ fem spärrar på stationerna, varav kanske en är stängd, resten öppna. Alltså hela tiden. Sen är det fyra fem meter på sidorna av spärrarna där det är helt öppet, bara att promenera förbi. Och bara att gå på bussen, och trikken, ingen biljettkontroll.
Och vi har alltså haft månadskort sen vi kom, som har gått ut nu, och medans dom var giltiga har ingen av oss blivit kollade en enda gång. Det var första gången idag som jag ens tog upp kortet ur väskan. Så inte så konstigt då att det inte känns jättemotiverat att betala för att åka när dom ändå inte verkar bry sig?? Utom såna dagar som idag då.

900 nok.
som jag inte har.
plus att nu får jag väl lov å köpa ett kort så de inte händer igen.
1450 nok.

KUL DAG

jobbet sög också, alla var jätteotrevliga och la på luren i ögat. sålde ett avtal.

och så har det spöregnat hela dan.

Bra måndag! Heja Gestholm!

Fast det började segt.
Frukost.
tanke; "hmm.. vad ska jag äta... inte havregrynsgröt idag.. ägg vill jag ha!"
det fanns inga ägg
"knäckebröd med ost vill jag ha!!"
det fanns ingen ost
knäckebröd utan ost + ett glas o'boy blev det.
sen blev jag ju hungrig typ 1½ timme senare också och då blev det räknudlar fast utan den räkkryddan som kommer med för den är ju jätteäcklig, men hade i lite grön currypasta och riktiga räkor. fast speciellt gott blev det inte.

men det var inte mat vi skulle prata om.
jag har faktiskt uträttat andra saker också.

Först tvättat. mkt välbehövligt.
Sen lagade jag mat till någon annan gång, middag tänkte jag kanske men när jag kom hem från jobbet hade dom lagat annan mat, hursomhelst så gjorde jag potatis och champinjonssoppa som faktiskt blev helt okej. min sopperfarenhet är sådär så jag freestylade men det gick bra!
Sen bar det iväg till banken så nu har jag norskt bankkonto! Väääldigt välbehövligt, lönen är efterlängtad (ja jag vet att det är den 5e). Fattig är jag.
Sen gick jag och lämnade in mitt nyfixade bankkontonummer till mina två arbetsgivare så det är klart å fixat.

Och när jag kom upp på Grata och frågade efter Kjetil så fick jag veta att han hade blivit flyttad till ett annat Gratakontor nånannanstans å inte alls fanns där! Så det är väl antagligen skälet till att han inte hört av sig med nå jobb. Snackade lite med en annan där iaf, som var svensk tillåmed, och han sa också att det varit lite nu under höstlovet men han sa ring du vid 7 på morronen så ska vi nog fixa nåt! Sååå det är bra. Det blev inget med Manpowergrejen den här veckan för dom behövde en utbildad lärare kom dom fram till sen. Men men. Det finns hopp för livet, bara jag börjar orka jobba 10 h om dan. Men det är ju därför vi är här!

SEN kom ju det bästa på hela dan, satt först å degade i en halvtimme på Youngstorget när jag hade sprungit färdigt med bankgrejerna, hade planerat att tvinga Jocke eller Sofie att komma å hänga med mig då men så glömde jag mobilen hemma. Sen när vi möttes på jobbet så visade det sig att alla tre hade lökat runt på stan senaste timmen på varsitt håll, typiskt :P MEN FÖR ATT KOMMA TILL SAKEN så sålde jag fem elavtal å det är personligt rekord och fyverkerier och parad för mig! Jävligt bra kändes det, speciellt efter fredagen som SÖG och jag var den enda som inte sålde nånting. Det betyder även bonus på massiva 175 nok till moi, kachiiiing! haha

Nu blev ju det här lite onödigt långt igen kanske men när jag kommer igång så blir det mycket haha.
Summan av kardemumman (bra linda coolt skrivet) så är det ju så att när jag väl får arslet ur vagnen så får jag faktiskt lite gjort! Och det är ju bra.

NU SKA JAG SLUTA
OCH GÅ OCH LÄGGA MIG
HEJDÅ

Personalfest!

Igår var det personalfest på Christiania. Först på dagen så var jag med och firade Helena på Fridays. Det var jätte mysigt, fint väder så vi satt ute och åt. När jag gick till toaletten så såg jag att Frida som ska börja jobba på mitt jobb stod och jobbade i baren. Så 2 min senare kom hon ut med en jätte stor glass till Helena och oss. Den var såååå god och vi alla åt för mycket!! Efter fridays åkte vi hem och jag började göra mig iordning inför p-festen. Klockan 7 skulle det börja. Men som vanligt är alla sena. När alla väl hade kommit så blev di indelade i 3 lag. Sen skulle vi tävla i Guitarr heroes, provsmakning på drycker och en frågesport om Norge och Christiania. Mitt lag vann tyvärr inte men det var väldigt kul iaf. Sen fick vi tacos, Det var super gott även om jag fortfarande var mätt efter Fridays. Lite senare så gick dom flesta till Openbar på Akker brygga. Där var även Helena och Tove, så där fortsatte kvällen. Sen gick jag och Helena vidare till Dus för att träffa Tobbe. Dansade till skön reggaemusik ett tag sen tog jag en taxi hem. För jag skulle ju faktiskt upp och jobba kl halv 11 dagen efter.

Hade!

En trött måndag!

Ja man mår som man förtjänar idag! Jobbigt dock. Jag som skulle få så himla "mycket" gjort idag. Planen var ju banken, men dit kom jag ju aldrig.

Handfatet orkar jag knapp tänkte på, det är bara skratt retande.

Imorgon måste jag vara på jobbet en timme tidigare, blääää! Och nästa vecka ska jag tydligen åka någonstans utanför Oslo och sälja Omega 3. Så ska vi bo där i en stuga. Kommer bli kul i för sig! Så tjejerna blir av med mig väldigt länge nu. Drar ju till Malmö på torsdag kväll sen när jag kommer hem ska jag ju iväg med jobbet.

Söndagen var en kväll för sig! Jäkligt kul, i think... Men men nu får det inte bli något mer festande på ett tag!

Ser fram emot en helg med la familja! <3 Då min älskade syster ska gifta sig :)


Nej nu ska jag nog titta på Sopranos! :) Tack allihopa för alla gratulationer :)  HADE// Helenii

Och så resten!

Justeja, jag trollade ju fram en Tove Lind i fredags också :) hehe nej jag ska inte få det att låta som att det var min idé nånstans men jag fick veta av Petra att Tove skulle komma och överraska för säkert tre veckor sedan, och har inte sagt ett knyst! Minerna när hon kom in var priceless. Haha och mina jobbarkompisar som jag hade berättat det för sa ungefär "haha jo du sa att dom skulle fucka ur men alltså.. Herregud!" haha så ni kan ju tänka er nivån. Primatvrål å tårar å allt på en gång. Men jävligt roligt!

Sen lördag. Väldigt väldigt seg lördag. TV, Sopranos, soffan, MAT. Ingen orkade nånting. Fast vi städade faktiskt lite.

Och söndag, Helenas födelsedag! Firades med lunch på Friday´s, väääääldigt god mat! Kameran var med och vi skulle fota men jag vet inte riktigt vad som hände med det?? Inte en enda bild blev det haha. Sen drog Annika iväg på personalfest på jobbet och Helena och Tove skulle också en liten sväng på stan. Så jag har haft en lugn stund i soffan med reprisen på körslaget haha. Funkar det med!

Så är det måndag imorrn, och en tripp till banken står på schemat, våra skattekort har äntligen kommit! Dom kom ju inte fram först, antagligen för att vi inte hann få upp adresslappen på brevlådan. Men nu så, 23% tror jag att det stod att vi skulle skatta. Ingen aning om ifall det stämmer, men men. Ska bli skönt att kunna öppna bankkonto och få lön iallafall! Behövs ju nu när vi får betala hantverkare eller nåt haha FAN va jag e arg på dom idioterna som gjorde det där.

Ehnywayz!

Annars är det väl mest jobb jobb som vanligt. Jag fick sms i fredags av min kontakt på manpower som ska börja fixa vikarier till Oslo kommuns dagis. Tror jag skrev det förut? Hursomhelst så trodde hon att hon hade jobb, till skillnad från Grata... Så det är bra! Lite skärpning kanske, lite mera jobb lite mindre fest? :D haha iallafall för min del, iallafall om det ska bli några miljoner.

Godnatt!

Handfatet

Fredag kväll fotades det inte så mycket.
Men som sagt så hade vi fest här med jobbarkompisar från mitt och Helenas jobb, vart Annikas vänner höll hus vet vi ej??
Det vart jävligt trevligt men sen när vi såg hur det såg ut i badrummet så var det ju inte så jävla trevligt längre.
Alltså jag fattar inte hur man kan göra såhär hemma hos nån och inte säga nåt. Eller jo det fattar jag visst för säger man nåt så får man betala för sin tabbe själv, säger man ingenting får lägenhetsinnehavarna själva lösa situationen.. ja. Jag ska visa.

Såhär ser vårat handfat ut i nuläget.















Vad faen gör man åt det här???? Vi vågar knappt peta på det för att vi är rädda att det ska ramla ner.. Och det är INTE vårat fel att några kompisars kompisar får för sig att göra godknowswhat på vårat inte så jävla stabila handfat. Och självklart inte våga berätta det sen. Alltså.. ah nä jag är bara skitarg.

Fredagspromme i botaniska

Det får bli en liten sammanfattning av helgen.

Carro kom ju i torsdags! Och redan då kändes det som helg.. det var det ju inte, men hursomhelst.

På fredagen gick jag Annika och Carro promenad i botaniska trädgården som vi bor granne med, och upptäckte växthusen som tydligen är gratis och bara att promenera in i.

Dom små bilderna är klickbara.



mogen kakao!             konstig frukt?              stjärnfrukt                  orkidé









Och till slut... vem kan hitta Carro???


Sikken helg...

Haha ja vart ska man börja...
Fredag, fest a`la Töyen.
Tove kom helt plötsligt in för dörren med en lapp framför ansiktet där det står grattis i förskott..
Jag började böla
Handfatet är paj, någon som kan agera rörmockare?

Lördag, nog en av mina äckligaste dagar i mitt liv!
Det ända vi gjorde var att sitta i soffan och äta.
Gick förbi coop och köpte ännu mer att äta.
Så det ända vi gjorde hela dagen var att äta..
Och lägenheten är äcklig, någon som kan agera städare??

Och nu är det söndag!!! Min födelsedag whoop whoop
Har ätit på fridays idag med tjejerna, det var jätte mysigt!
Ikväll bär det ut på stan med Tove ska bli jäkligt kul :D

Tänkte bjuda en gammal bild på mig och Tove! Passa på & njut!
Hade!!!



GRATTIS BUMBI!!!!!

Idag fyller våran älskling år!!!Det ska vi fira genom att äta lunch på fridays!!MUMMA!!



Två fina bilder på Annika!!!!!!!!!!!!!



<3


Helgen närmar sig!!!

Carro är här och imorgon är det fredag!! Woohooo 
  Så imorgon bjuds det på fest hos oss på Töyen!! Måste ju fira att helgen är här :D
Nu sitter vi här hemma på Töyen och mobbar varandra, börjar dock spåra ut! Men Dennis har i alla fall joinat team mobba Annika! Så han är mer än välkommen här.
Vet inte riktigt vad det är med Carro, men så fort hon är i med så börjar vi mobba Annika. Synd bara att hon åker hem på söndag.... 

Men men ikväll kommer bli en riktigt bra kväll, måste ju ladda inför helgen! 
För då köör viiii, ALL IN!!!! 

In i dimman // Bumbi


 Så kul att vi kan visa våran kärlek till varandra! <3


RSS 2.0